Van Büyükşehir'in DEM'li Başkanı Zeydan Konservatuarı da kapattı

Göreve gelir gelmez yönetim kadrosunu değiştiren Van Büyükşehir Belediyesi'nin DEM'li ve hükümlü Başkanı Hakkarili Abdullah Zeydan faaliyetelrine çalışanları işten çıkararak devam etti.

Van Haberleri 5.05.2024 16:33:00 14
Van Büyükşehir
Tarih: 05.05.2024 16:56 Güncelleme: 05.05.2024 22:25

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Abdullah Zeydan'ın işçi kıyımı furyasıyla Van Büyükşehir Konservatuarı'nda çalışan hocalar da işten çıkarıldı.

HÜKÜMLÜ BAŞKAN ZEYDAN'IN SİYASETİ HOCALARI İŞTEN ÇIKARMAK MI?

Siyasetİni, ideolojisini, kin ve öfkesini Van'ın kültür sanatına da yansıtan, DEM'li hükümlü ve Hakkarili Başkan Abdullah Zeydan, müzik bölümünde çalışan 10, resim bölümünde çalışan 4, tiyatro bölümünde çalışan 1, halk oyunları bölümünde 1 akademisyen olmak üzere jüri başkanlığını  Van YYÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ve Türk Müziği Konservatuarı hocalarının yaptığı yetenek sınavları ile işe alınan toplam 17 hocanın da işine son verdi.

KONSERVATUARIN KAPATILMASINA “BATSIN SİZİN SİYASETİNİZ TEPKİSİ”

Hocaların işten çıkarılması üzerine kapanan konservatuardan faydalanan öğrenciler mağdur oldu. Vatandaşlar da “batsın sizin siyasetiniz” diyerek tepki gösterdi.

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANAN ÖĞRENCİLER ORTADA KALDI

Tamamı üniversitelerin güzel sanatlar ve konservatuar bölümü mezunu, bir kısmı yüksek lisans ve doktora yapmış olan hocaların eğitim verdiği öğrencilerin arasında güzel sanatlar fakültelerine, müzik öğretmenliğine hazırlananlar da vardı.

800 ÖĞRENCİ ÜCRETSİZ EĞİTİM GÖRÜYORDU

Ücretsiz eğitim verilen konservatuara öğrenciler sınavla alınıyordu. Van'ın sanatına, kültürüne, tanıtımına  önemli katkılar yapması planlanan konservatuar, yetenekli çocuk ve gençlerin  ulusal ve uluslararası düzeyde başarılı olabilmeleri için akademik düzeyde eğitim imkanları da sağlıyordu.

Muzikte 150, Resimde 80, Tiyatroda 30, Halk oyunları 60 olmak olmak üzere diğer alanlarla birlikte yaklaşık 800 öğrencinin ücretsiz eğitim gördüğü Van Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı'nın kapatılması, eğitim, sanat ve kültür çevrelerinde büyük tepkiye neden oldu oldu.

VAN'IN KÜLTÜR VE SANATININ YAŞATILMASINA DARBE

İdeolojik kinini kültür ve sanata yansıtan hükümlü Başkan Zeydan, hocaları işten çıkararak Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı'nı kapatarak, Van'ın kültür ve sanatının yaşatılarak gelecek kuşaklara taşınmasına da darbe vurdu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Zehra Ali
5.05.2024 19:56:06
Ne kadar da tarafsız bir medya organı, hepsi sakın torpili AKP li olmasınlar

Şefik çağır
5.05.2024 21:02:41
AKP borazanı gazete. Kayyumun aldığı kişiler atılmış. Ne var bunda?

İsmet'i lamia
5.05.2024 21:57:53
Herkes birilerini çıkarıyor işe alınan birini işten çıkarmak yerine çalıştırın bu ülkede torpilsiz iş kalmadı gibi insanlar mecburen bir yerlerden faydalanmak zorunda kalıyor bunun siyasi görüşle alakası yok ekmek meselesi. Gelen kimseyi çıkarmasın ki insanlar işlerini kaybetmeyeceğini bilsin oylarını kullanırken bağımsız düşünebilsin.

Yunus fikret Şensoy
5.05.2024 22:44:38
Senin yanlı haberciliğin haberin başlığından belli "Hükümlü başkan " eğer başkan öyle bir şey yapmışsa mutlaka vardır bir bildikleri

Muhkhgfj kgj
5.05.2024 23:04:15
Gözlerimi yaşarttınız adil haberinizle. İnsanların iradesi hiçe sayılıp kayyum atandığında da tepki verdiniz mi?

Muzaffer Abukan
5.05.2024 23:33:55
Gürpınar ilçesinde İŞKUR alımlarında ismi olan oğlum Muhammed Arif Abukan ismi çıkartılarak yerine yedekte bile olmayan Akparti ilçe gençlik kolları başkanı alındı liste şu an bende mesai günü Cumhuriyet Bas savcılığına suç duyurusunda bulunacagim

Nefret dili
5.05.2024 23:36:49
Sevgili ziya Türk , bu nefret diliniz %55 ile seçilen bir başkanın doğum yeri ve aldığı cezanın altını çizerek söze başlamak zaten tarafsız olmadığınızı gösteriyor. Zira iyi bir gazeteci rüşvetle işe girme , borçlanan belediyeler , peşkeş çekilen araziler , hediye edilen onlarca takım elbiseler , khk ile atılan 3000 kişi , intihar edenler vs gibi konulara eğilim göstermemişse zannediyorum şimdi bu tür konulara dikkat çekme haddini de göstermemeli. Zira en çok ben vanlıyım diyen zatlar tarafından vampir gibi vanın kanı emildi. Şimdi ya kaleminizi alın ya da gazeteci değil siyasetçi gibi davranın.

Yahya Tan
5.05.2024 23:38:17
Başkan ne yaptın bu yaptığınız işmi Akp nın kan emici sülluklerini işten atmışsınız bazıları çok üzülmüş yazık çok yazık. Acaba sizin payınız ne kadar kesintiye uğramış onu merak ediyorum.

Aram
5.05.2024 23:41:13
Halkı o kadar düşünüyorsanız, belediyenin borçlarını da haber yapın, park bahçeler için harcanan para ile yapılan işlerin maliyetini karşılaştırın, aradaki farkı haber yapın, o komservatuarda çalışan hocaların işe alınırken kullandıkları referansları haber yapın, kuldan utanmanız yoksa Allahtan korkunuz olsun o da yoksa sabahtan akşama kadar böyle kudurmaya devam edin

Wanlı Şanlı
6.05.2024 00:13:07
Ülkemizde özellikle belediyelerde işe alımlar ile ilgili yapılan yorumlara bakıldığında bir tarafta terör örgütlerine yakınlığı ile bilinen malum partiye destek olanlar diğer tarafta hakkaniyet ilkesi gözetmeden işe alınıp işten atılanlara hayıflananlar, ikisinide kabul etmiyorum üçüncü bir yol olarak sadece ve sadece liyakatli gençlerin kadrolara girmesi için tüm belediyelerde uygulanacak bir yönetmeliğin gelmesi şart.

Baran baran
6.05.2024 00:23:55
Hakkarili demli hükümlü... öleceksiniz taraf tutmaktan. Alınanların hepsi akp il örgütü yönetimindeki tipler. Kaç tane sanatçı var içlerinde.. madem bu kadar adalet taraftarıydınız kayyım ın çıkardığı işçilere ses ettiniz mi. Ahlaksızlık....

Çok garip
6.05.2024 00:40:22
İyide bu konservatuvar a alınan hocaların hepsini tanıyorum 17 kişinin 15 i zaten hdp li bunları kayyum nasıl aldı referansları kim ak parti burda ne iş yapıyor güvenlik soruşturması nasıl yapıldı. Hdp bunları niye çıkarıyor zaten ak partiye oy vermedi adamlar

Rapec
6.05.2024 00:44:19
Kayyumun hataları işe gitmeden maaş alanları haalknn milli servetini yok edenleride yazsan daha adil olur değilmi

Ali Ertaş
6.05.2024 01:07:06
Yorumları okuyorum da cidden demin başkanı çok iyi yapmış. Çünkü vanin bu ger kafalı insanlarına çomak da soksalar kufur de etseler eşlerinin bacılarının irzina da geçseler demin başkanı iyi yapmış bir bildiği var ki yapmış akp değil de dem yaparsa doğru yapmış diyecekler. Çok iyi oldu kapatın her tarafı kapatın işten çıkarın etrafı b*k görürsün vanın bu geri kafalı insanları da o b*kun içinde halay çeksin

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem