Yunanistan şokta! 'Almanlar bizi Türkiye konusunda sırtımızdan bıçakladı' diyerek duyurdular

Türkiye'nin uzun bir aranın ardından Doğu Akdeniz'de ilan ettiği Navtex Yunanistan'da gündeme oturdu.

Dünya 12.09.2023 17:57:00 0
Yunanistan şokta!
Tarih: 12.09.2023 17:59

Yunan Pentapostagma ise bu gelişmeyi 'Almanlar bizi sırtımızdan bıçakladı' diyerek duyurdu. Haber Twitter'dan Hermes isimli kullanıcı tarafından çevrildi. İşte o haber…

Türkler, Alman gemisinin kablo döşeme güzergahı için araştırmalar yapacağını belirten bir Navtex mesajı yayınladı. Almanlar bizden değil Türklerden izin istedi! Almanlar, Ankara'ya iddialarını meşrulaştırma fırsatı verdi!

Türkler, yaklaşık 3 yıllık aradan sonra ilk kez Doğu Akdeniz'de "Yunan MEB'inin içerisinde" bir Navtex mesajı yayınladı.

12-20 Eylül 2023 arasında Alman “Arctic” araştırma gemisinin kablo güzergahı belirlemek üzere Türk kıta sahanlığı içinde çalışmalar yürüteceği duyuruldu.

Ankara, bu son duyurduğu Navtex ile Yunanistan ile Türkiye arasında son dönemde gelişen ılımlı iklimi baltalıyor. Ankara, Türk-Yunan ilişkilerindeki pozitif iklimi bozmamak adına Doğu Akdeniz'de kışkırtıcı eylemlerden kaçınılmasına ilişkin anlaşmayı fiilen bozdu.

Türkiye'nin bu adımı, Yunan dışişleri bakanı Gerapetritis ile mevkidaşı Fidan arasında yapılan ve iki tarafın pozitif iklime zarar verecek eylem ve açıklamalardan kaçınma iradesini teyit eden görüşmesinden yalnızca 24 saat sonra geldi. Ankara'da bir rota değişikliği mi var?

Türklerin ilan ettiği Navtex'te belirtilen koordinatlar, Yunanistan ve Mısır arasında belirlenmiş MEB içerisinde yer alan bir noktadan başlıyor ve uzun bir hattı gösteriyor.

İsrail, GKRY, Yunanistan, İtalya, Fransa'yı birbirine bağlayacak telekomünikasyon kablosunun döşenmesi için Alman Fugro şirketi adına araştırmaların yapılıyor olması özellikle önemli. Almanların bu hamlesi Türklere tamamen bir yetki alanı tanımasına fırsat veriyor.
 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem