YRP Van İl Başkanı Şabu: Sorunların çözümü için gayret göstereceğiz

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Nayif Şabu, Van'ın kronikleşen sorunlarının çözümü noktasında herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

Van Haberleri 6.11.2023 11:06:00 0
YRP Van İl Başkanı Şabu: Sorunların çözümü için gayret göstereceğiz
Tarih: 06.11.2023 11:09 Güncelleme: 06.11.2023 12:00

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Nayif Şabu, Van'ın kronikleşen sorunlarının çözümü noktasında herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyleyerek, "İnşallah bizler siyasetçi olarak çözüm noktası neredeyse o noktaları da hareketlendirerek, Van'ın sorunlarını çözmek için gayret göstereceğiz" dedi. Şabu, son zamanlarda siyasetçilere karşı güven kaybının da olduğunu belirterek, bu önyargının ortadan kalkması için de çabalayacaklarını belirtti.

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Nayif Şabu, partililerle bir araya geldiği başkanlık binasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Nayif Şabu, Vali Mithatbey Mahallesi Eğitim Araştırma Hastanesi İpekyolu Ek Hizmet Binasının yanında hizmete açılan parti bürosunda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Önceki İl Başkanı Göksel Yarız ve partililerin de katıldığı basın toplantısında konuşan İl Başkanı Nayif Şabu, sözlerine İl Başkanı olma ihtimali olan isimlerden biri olan Van'a Vefa Platformu Başkanı Osman Yıldız'ı anarak başladı. Şabu, "Osman Yıldız ve eşi trafik kazasında hayatını kaybetti. Gerçekten de çok üzüldük. O da il başkanı olma ihtimali olan isimlerden biriydi. Keşke hayatını kaybetmemiş olsaydı, ama bizler inanan insanlarız. Bu dünyadan sonra da hayatın diğer dünyada devam edeceğine iman etmişiz. Kendisine ve hanımına Allah'tan rahmet diliyoruz. Çocuklarına da acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

Kendisinden önceki İl Başkanı Göksel Yarız'ın da aralarında bulunduğunu anlatan Başkan Şabu, "Göksel başkanımız bizden önce partimize emek vermiş isimlerden biridir. Herkesin farklı şeyler peşinde koşturduğu dönemde, karşılıksız bir fedakârlıkla gayret göstermiş. Hiçbir talepte bulunmamız. Sizlerin huzurunda kendisine teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hayatında da kendisine başarılar diliyorum" dedi.

Van'ın sorun ve sıkıntılarıyla ilgili de konuşan Başkan Şabu, "Van'ımızın yıllardır kronikleşen bazı sorunları var. Bu sorunların bir an önce çözülmesini arzuluyoruz. Yine Van'ın sanayi şehri mi, tarım şehri mi, hayvancılık şehri mi, turizm şehri mi olduğu belli değil. İlimizin çok güzel bir gölü var. Ama bir türlü değerlendirilemedi. Bakın 2011 yılında deprem sonrası ben Antalya'daydım. Alanya bölgesinden, Antalya'ya gelene kadar yüzlerce oteller vardı. İşyerleri ve turistik hizmet sunan tesisler vardı. Bu bölgelerde de yapılabilir. O yüzden bizler de inşallah Van'ımızın gelişmesi ve hakkettiği yere gelmesi için çalışacağız inşallah" ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi'nin 'milli görüş'ün membaı olduğunu dile getiren Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Nayif Şabu, "Yeniden Refah Partisi milli görüşün membaıdır. Kurucumuz Merhum Necmettin Erbakan'dır. Şimdi Genel Başkanımız da Dr. Fatih Erbakan'dır. Sizler aracılığıyla bu şehirdeki milli görüşçülerimize de sesleniyorum. Van'da sizleri dışlanmayacağınız bu partimize bekliyorum. Milli görüşe hizmet edenleri partimize davet ediyorum" şeklinde konuştu.

İsrail'in uzun süredir Filistin'e yönelik işgal politikası uyguladığını söyleyen Şabu, "Özellikle son bir aydır hastane, okul, kamp, cami, kilise hiçbir şey ayırt etmeden Filistin toprakları bombalanıyor. Çoluk, çocuk, yaşlı, kadın demeden saldırılar sürüyor. İnsanlar göz göre göre can veriyor. Bu zulmün durması için dualar ediyoruz. Ama bir şey değiştiremiyoruz. Bakın Amerika'nın Dışişleri Bakanı İsrail'e gittiğinde, 'Ben Yahudi olarak buradayım' diyor. Bizim Müslüman ülkelerinden biri de gidip, 'Ben Müslüman olarak buradayım' diyebilirdi. O zaman onlar kendine belki çekidüzen verirdi. Bakın tarihimize baktığımızda, atalarımıza, ecdadımıza baktığımızda onlar davaya sahip çıkmışlardır. Bir zamanlar altı kıtada at oynatmış, üç kıtaya sahip çıkmıştır. Bu değerlere sahip çıktığı için bunlar olmuştur. Değerler kaybedildikten sonra da çöküş başlamıştır. Bir zamanlar dünyanın en izzetli toplumu, en şerefli milletiyken, o değerleri kaybettikten sonra, batı kültürüne özendikten sonra sıkıntılı bir durum a gelmiştir" dedi.

Siyasete karşı güven kaybı olduğunu anlatan Başkan Şabu, "Değerli arkadaşlar son zamanlarda siyasetçilere karşı güven kaybı olduğuna şahit oluyoruz. Bir siyasetçi bir söz söylediğinde ona güven oldukça az. Bu görüşün sona ermesi için, bizler siyasetçiler olarak elimizden geleni yapacağız inşallah. Bizler başka partilerin yanlışları ile uğraşmak ve bunları konuşmak yerine, kendimiz doğru bildiğimiz politikaları uygulayacağız" ifadelerini kullandı.

Her toplumun bir kurtuluş reçetesi olduğunun altını çizen Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Nayif Şabu, "Bizim de toplum olarak bir önceki yılı arar hale gelmememiz lazım. Dikkat ederseniz her yıl bir önceki yılı arıyoruz. Hem siyaset olarak, hem yatırımlar olarak, hem ekonomik anlamda. Bizim omuz omuza vererek bu sorunları aşmamız lazım. Ben daha fazla zamanınızı almak istemiyorum. Önümüzdeki süreçte bu konuları geniş şekilde masaya yatıracağız. Ben görev atandıktan sonra ziyaretler için beni çok aradınız. Gerek partililer, gerek STK'lar, siyasetçiler ve kamu kurum kuruluş yetkilileri ziyaret etmek istedi. Şimdi yerimizi tuttuk ve sizlerle bir araya geldik. İnşallah yönetim kurulu üyelerimizi belirledikten sonra geniş bir mekanda basın mensuplarımız ile bir araya gelip, yeni yönetimimizi tanıtacağız" diye konuştu.

Mart 2024 seçimleri için Van ve 13 ilçede belediye başkan adayı çıkaracaklarını anlatan Şabu, "Bu konuda da çalışmalarımız sürüyor. Belediye başkan adayları için müracaatlarımızı da alacağız. Çalışmalarımızı genel merkezle paylaştıktan sonra, sizlerle de paylaşacağız. Devir teslim programımızın sizlerin huzurunda olması için davetimize yaptık. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Sizlerin huzurunda Göksel Yarız başkanımıza da bir çiçek takdiminde bulunuyorum. Ben bir kez daha huzurlarınızda kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Önceki Başkanı Göksel Yarız ise yeni Başkan Nayif Şabu'ya teşekkür ederek, bundan sonra da partili olduğunu ve ne gerekiyorsa o konuda destek sunacağını dile getirdi.

Program Başkan Şabu'nun, Önceki Başkan Yarız'a çiçek takdimi ve ikramlarla sona erdi.


Haber Kaynak : Van Bölge Gazetesi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem