Vanspor’dan şike iddialarına ilişkin açıklama

TFF 2. Lig’de mücadele eden Vanspor Futbol Kulübü, kalecisi Nurullah Aslan hakkında çıkan şike iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Van Haberleri 25.11.2023 19:17:00 0
Vanspor’dan şike iddialarına ilişkin açıklama
Tarih: 25.11.2023 19:19 Güncelleme: 25.11.2023 22:48

Vanspor FK, kalecisi Nurullah Aslan hakkında çıkan şike iddialarına ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel’in köşe yazısında yer verdiği “Gençlerbirliği kalecisi Nurullah Aslan adına Eyüpsporlu yöneticilere “500 bin TL verin maçı organize edelim” diyorlar. Eyüpspor yöneticileri durumu başkan Murat Özkaya’ya bildiriyor. Murat Özkaya hemen Gençlerbirliği yönetimini arayıp durumu bildiriyor ve “Maça çıkarmayın” diyor. Kaleci maça çıkmıyor” iddialarına ilişkin kulüpten açıklama geldi.

Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Vanspor FK olarak; başarılı futbolcumuz Nurullah ASLAN'ın da adının geçtiği haberlerin takipçisiyiz. Futbolcumuzun gerek görsel gerekse yazılı basın yayın organlarında dayanaksız, mesnetsiz ve herhangi bir somut delile dayanmaksızın itibarını zedeleyen ithamların hiçbir gerçekliği olmadığını belirtiriz.  Futbolcumuz hakkında yapılan söylemlerin karalama amaçlı olduğunu, kendisinin temiz sporu desteklediğini ve sporculuk mesleğine saygısızlık edecek hiçbir gayriahlaki tutum ve davranışlarda bulunmadığını, halen tek odağının Vanspor Futbol Kulübünün şampiyonluğu olduğunu ve kulübün başarısı için mücadele etmekten imtina etmediğini belirtiriz. Bu minvalde futbolcumuz Nurullah Aslan; anılan haberlere karşı her türlü hukuki mücadeleye girişeceğini açık bir şekilde kulübümüze beyan etmiştir. Vanspor Futbol Kulübü olarak futbolcumuzun arkasında olduğumuzu, adı geçen kulüp yöneticilerini de bu kapsamda açıklama yapmaya davet ettiğimizi spor kamuoyunun takdirlerine sunarız.”

“BENİMLE İLGİLİ SÖYLEMLERİNİN TAMAMINI "DELİLLERİ VE İSİMLERİYLE BİRLİKTE" AÇIKLAMAYA DAVET EDİYORUM”
Nurullah Aslan da bir açıklama yaptı. Aslan, “Halk TV yorumcusu ve Cumhuriyet Gazatesi yazarı Sayın Murat AĞIREL tarafından 25.11.2023 tarihinde kaleme alınan "Futboldaki, şike ve bahis iddiaları” başlıklı yazısı ile hakkımda asılsız iddialara karşı açıklama yapmam gerekmiştir. Ben bugüne kadar tüm ekmeğini sahadan kazanmış genç bir futbolcu kardeşinizim. Zamanında Samsunspor'da Avrupa'nın en az gol yiyen kalecisiydim ve şampiyonluk da büyük pay sahibiyim, Gençlerbirliği'nin de ligde kalmasında büyük pay sahibiyim. Şu an görev aldığım Vanspor'da da her maç en üst düzeyde performans vermeye çalışıyorum. Hiçbir zaman kendime ve saha içinde yaptıklarıma söz söyletmem. Eğer kim hakkımda böyle bir isnatta bulunduysa detaylarını ve delillerini açıklamaya davet ediyorum.

Yazıda geçen o yöneticiler kimler? Bu yöneticilerle iletişime geçenler kimler? Tüm kamuoyunun malumu olduğu üzere gazeteciler basın özgürlüğünü, halkın doğru haber alma hakkını ve bilgi edinme hakkını toplum adına dürüstçe kullanan kişilerdir. Dolayısıyla bu meslek mensubuna dahil olanlar öncelikle halka ve gerçeğe karşı sorumludur. Bu sorumluluğun bir karşılığı olarak halkın gözünde popüler figürler olan bu futbolcu kardeşinizin isminin anıldığı bu yerde Sn. Gazeteci Murat Ağırel'i benimle ilgili söylemlerinin tamamını "delilleri ve isimleriyle birlikte" açıklamaya davet ediyorum. Aynı şekilde adı geçen kulüp yöneticilerinden de iddialara ilişkin açıklama yapılmasını bekliyorum.” dedi.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem