Van’da yürek sızlatan olay: Yaşlı adam ve ailesi sokakta kaldı

Van’da sosyal medyadan paylaşılan görüntülerde bir ailenin geceyi dışarda geçirmesi tepki çekti. Aileye ulaşan gazeteciler yaşananları öğrendi...

Van Haberleri 15.11.2023 16:46:00 0
Van’da yürek sızlatan olay: Yaşlı adam ve ailesi sokakta kaldı
Tarih: 15.11.2023 16:48 Güncelleme: 15.11.2023 16:52

Van’da sokakta kalan yaşlı adam ve ailesinin soğuk havadaki durumları yürek sızlattı. İpekyolu İlçesi Kevenli Mahallesindeki TOKİ’lerde yaşayan 5 nüfuslu Çetin Ailesi, 5 gündür dışarıda yaşıyor. Bir yıldır ücretsiz kaldıkları evden çıkmak zorunda kalan ve ev bulamayan aile, soğuk havada yaşam mücadelesi veriyor.

Ailenin durumuna ilişkin videoyu paylaşan Vanlı Amcan Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği, destek istedi. O paylaşımın ardından sosyal medya kullanıcıları yetkililerin harekete geçmesi için yüzlerce yorum ve paylaşım yaptı.

GAZETECİLER AİLEYE ULAŞTI

Aileye ulaşan gazetecilerin edindiği bilgiye göre, yaklaşık bir yıldır hayırsever bir vatandaşın kendilerine verdiği evde yaşayan Çetin Ailesi, ev sahibin evine doğal gaz tesisatını çekmesinin ardından evden ayrıldı. Ailesi ve eşyalarıyla birlikte dışarıda kalan baba Ali Çetin (63), hayırseverden ve yetkililerden yardım bekliyor. Dışarıda kaldıkları için çocuklarının hastalandığını dile getiren Çetin, yardım yapılmaması durumunda dışarıda yaşamaya devam edeceklerini, ancak çocuklarının da eğitim hayatından geri kalmasından endişe duyduğunu söyledi.

Ali Çetin, 5 nüfuslu ailesiyle ev bulamadıklarını ve dışarıda yaşamak zorunda kaldıklarını belirtti. Yaklaşık bir yıldır hayırsever bir ev sahibinin evinde ücretsiz bir şekilde kaldığını ifade eden Çetin, “Ev sahibi doğal gaz çektikten sonra kendi isteğimizle evden çıktık. Ailemle birlikte 6 gündür burada yaşıyoruz. Bize şu an bir ev lazımdır. Bana yardım edecek hayırseverlere teşekkür ediyorum. Kimseden şikayetçi değilim. Çocuklarımla birlikte yaşıyorum. Onlar burada hasta oldu doktora gönderdim. Telefonum olmadığı için kendilerine ulaşamıyorum” dedi.

"ÇOCUKLARIM DERSLERDEN GERİ KALMASIN"

Şu an için çadırda dışarıda yaşamaya devam edeceklerini dile getiren Çetin, “Durumumuzu yetkililere bildirdik ama kimseden cevap alamdık. Çocuklarım derslerden geri kalmasın diye bize bir sıcak yuva versinler. Eğer hayırseverler bize yardım ederse Allah razı olsun. Biz dilenci değiliz” diye konuştu.


Haber Kaynak : Van Olay Gazetesi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem