Van'da Spor Yatırımlarına Hız Veriliyor: 75 Halı Saha Yapılıyor

Van'da kapalı spor salonlarından, yüzme havuzlarına ve halı sahalara kadar spor altyapısına yapılan yatırımlar, Van'ı sporcu fabrikasına çeviriyor.

Van Haberleri 15.05.2024 09:36:00 0
Van
Tarih: 15.05.2024 09:49

VAN'DA MODERN SPOR TESİSLERİ YÜKSELİYOR

Van'da spor altyapısının güçlendirilmesi noktasında çarpıcı adımlar atılıyor. Spor alanında yapılan yatırımlar artarak devam ediyor ve Van Valiliğinin başlattığı projelerde sona yaklaşılıyor.

VAN GENÇLİĞİNE SPOR ALTYAPISI

Van Valisi Dr. Ozan Balcı, bölgedeki gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimi için önemli olan spor tesisleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 75 okul bahçesinde devam eden halı saha inşaatları hakkında bilgi veren Balcı, projelerin hızla ilerlediğini vurguladı. Ayrıca, Vanspor futbol takımına birinci lig yolunda verilen desteğe de değindi.

VAN VALİSİ BALCI'DAN SPOR YATIRIMLARI ÜZERİNE AÇIKLAMA

Vali Balcı, hedeflerinin her çocuğun sporla iç içe olması olduğunu belirtirken, altyapıya desteklerin yanı sıra çocuklara spor malzemesi sağladıklarını da dile getirdi. Balcı, sağlıklı bireyler yetiştirmek adına sporun önemine değinerek gençlerin akademik başarısının yanı sıra mental gelişimini de önemsediklerini ifade etti.

VAN'DA SPORA TAM DESTEK: HALI SAHALARDAN SPOR MALZEMESİNE

75 okul bahçesine kurulmakta olan halı sahaların yanı sıra, 300 okul bahçesine basketbol ve voleybol sahası inşa edilmiş, 50 milyon liralık spor malzemesi temin edilmiştir. Vali Balcı ayrıca, 23 spor salonunun yapımını tamamladıklarını ve içinde 5 spor salonu bulunan bir sporcu fabrikası açtıklarını belirtti.

VAN İÇİN SPOR ALTYAPISI VE VANSPOR'A DESTEK

Yüzme havuzları ve bölgenin 13 ilçesine kurulan modern spor tesisleri gibi projeler ile Van gençliğinin sporla iç içe olmasını sağlama hedefi devam ediyor. Vali Balcı, yapılan yatırımların çocukların başarılarına büyük katkı sağlayacağını ve amatör spor kulüplerine verdikleri desteklerin yanı sıra, Vanspor'a olan desteğin de süreceğini vurguladı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem