Van Valiliği'nden Vatandaşlara Sağanak Yağış Uyarısı

Van Valiliği şiddetli yağmur ve fırtına uyarısında bulundu.

Van Haberleri 16.05.2024 00:20:00 0
Van Valiliği
Tarih: 16.05.2024 00:27

GÖK GÜRÜLTÜLÜ KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ ALARMI

Van Valiliği, Van'da mevcut sağanak yağışların daha da şiddetlenerek devam edeceği konusunda vatandaşları saatlik hava durumu tahminiyle uyardı. Uyarılarda, Van başta olmak üzere, çeşitli ilçelerde yoğun yağışların beklendiği belirtildi. Meteoroloji, AFAD ve Van Valiliği'nin beraber yaptığı açıklamalarla, kuvvetli yağış ve fırtına konusunda halk tedbirli olmaya çağrıldı.

KRİTİK SAATLER VE ÖNLEMLER AÇIKLANDI

Valilikten gelen resmi açıklama şöyle: “Hava durumu tahminlerine göre, bölgede bulutlu havanın hakim olması ve akşam saatlerinde yağışların aralıklarla süreceği ön görülüyor. Perşembe günü öğleden sonra başlayarak bölgemizde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Perşembe akşamından itibaren Van ve kuzey ilçeleri Muradiye, Çaldıran, Erciş, Özalp ve Saray'da kuvvetli sağanak yağışın etkisi altına girecek. Öğle ve akşam saatlerinde ise kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde rüzgarların (30-70 km/sa) etkili olacağı tahmin edilmekte.”

Buna ek olarak, hava sıcaklıklarının da 3 ila 5 derece düşmesi bekleniyor. Yüksek kesimlerde yağışların karla karışık yağmur olarak gözlemleneceği tahmin ediliyor. Sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım düşmesi gibi olaylar, enerji nakil hatlarında kopmalara ve ulaşım aksaklıklarına neden olabilir. Böyle olası durumlar için vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde çağrı yapıldı.

VATANDAŞLARA ÖNEMLİ UYARILAR

Yetkililer, yaşanabilecek sel, su baskını, dolu, yıldırım, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı ve tedbir almalarını istedi. Ayrıca, deniz ulaşımında aksamaların da olabileceği belirtilerek bu konuda da dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Halkın ve yetkililerin, anlık hava değişikliklerine karşı hazırlıklı olmaları ve uyarılara kulak vermesi önerildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem