Fatma Şen “Çocuk, evliliği kurtarmaz aksine sorunları artırır”

Vangölü TV ekranlarında yayınlanan ‘Aile ve Toplum’ Programı sosyal hayata dair her şeyi izleyiciyle buluşturmaya devam ediyor. Programın bu haftaki konuğu ise Sosyal Çalışmacı Fatma Şen oldu.

Van Haberleri 23.03.2022 01:02:14 0
Fatma Şen “Çocuk, evliliği kurtarmaz aksine sorunları artırır”
Tarih: 01.01.0001 00:00

Evlilikte çocuğun kurtarıcı olmadığını söylen Şen, “Evlilik birlikteliğini gerçekleştiren herkes çocuk sahibi olmak zorunda diye bir kaide yoktur. Ancak genel olarak literatürde de sosyal bir varlık olan insan olgusunun talepleri, ihtiyaçları ve eylemlerini değerlendirdiğimizde evlilik olgusunu çocuk tamamlayan faktör olarak nitelendiriliyor. 
Evlilikten bireylerin kişiliği oturmamış çeşitli sorunları devam ederken, Çocuk sahibi olmak evliliği kurtarmaz sorun ve problemleri artırır.
Çocuğu bir kurtarıcı faktör olarak değerlendirmemiz kesinlikle sağlıklı değildir. Hatta çocuğun sağlıklı gelişmesini engelleyen bir unsur olarak karşımıza çıkıyor.  Çocukları dünyaya getirdiğimizde aynı zamanda onların hem fizyolojik hem psikolojik hem duygusal anlamda hem sosyal anlamda güvenli bir ortam oluşturmak ve onların ihtiyaçlarını karşılamakla görevliyiz ”dedi. 
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem