VAN-DER Yöreler Renkler Festivali'nde fırtına estirdi

Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yöreler Renkler Festivaline katılan Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği fırtına estirdi.

Van Haberleri 30.09.2023 22:20:00 0
VAN-DER Yöreler Renkler Festivali
Tarih: 30.09.2023 22:23 Güncelleme: 01.10.2023 00:07

VAN-DER Başkanı Yaşar Müncester, “Yöreler Renkler Festivaline katılarak Van’ımızı en güzel şekilde tanıttık. Bir hafta süren festivalde ziyaretçilere Van’ımızın tüm ürünlerini tanıtarak anlattık. Festivalde standımıza herkes tarafından yoğun ilgi vardı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal Yöreler Renkler Festivali açılışında otlu peynirin içindeki otların isimlerini tek tek sayarak bir Vanlı kadar Van'ı sevip tanıdığını ifade etti” dedi.

Van kültürünü tanıtmak, sosyal dayanışmayı sağlamak, Van'a gönül veren, Van dostlarının birlik beraberliğine katkı sunmak amacıyla çalışmalarına devam eden Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Muratpaşa Belediyesi tarafından 25 Eylül – 1 Ekim 2023 tarihleri arasında 72 yöre, kültür, hemşeri, yardım ve dayanışma derneğinin işbirliğiyle düzenlenen Yöreler Renkler Festivaline katılarak Van’ın tanıtımına katkı sundu.

VAN-DER FESTİVALE DAMGA VURDU

Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Müncester, “Muratpaşa Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yöreler Renkler Festivaline katılarak Van’ımızı en güzel şekilde tanıttık. Bir hafta süren festivalde ziyaretçilere Van’ımızın tüm ürünlerini tanıtarak anlattık. Festivalde standımıza tüm misafirler tarafından yoğun ilgi vardı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal Yöreler Renkler Festivali açılışında otlu peynirin içindeki otların isimlerini tek tek sayarak bir Vanlı kadar Van'ı sevip tanıdığını ifade etti. Belediye Başkanımız Ümit Uysal’a sivil toplum örgütlerine vermiş olduğu katkılardan dolayı ve hiçbir ayrım yapmaksızın herkes STK temsilcisine eşit yaklaşımından dolayı plaket takdim ettim. Festivalde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Bizler Van için çalışmaya, Van’ı tanıtmaya devam edeceğiz. Bundan sonra da Antalya’da düzenlenen her etkinliğe katılarak Van’ı tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

“AMACIMIZ VAN'A, VANLILARA VE VAN DOSTLARINA HİZMET ETMEKTİR”

Van’ın tanıtımı için çalışmalarına devam edeceklerini söyleyen VAN-DER Başkanı Yaşar Müncester, “Antalya’da yaşayan hemşehrilerimiz arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, insanlarımızın huzuru, mutluluğu, çalışma arzularını, maddi ve manevi sorunlarına pratik çözümler üretebilmek, Van’ın kadim kültürünü tanıtırken Antalya’nın sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunmak üzere kurulmuştur. Dernekler gönüllülüğe dayanan, insanların ortak amaçları takip etmek üzere bilerek ve isteyerek bir araya geldiği maddi ve manevi fedakârlığa dayanan oluşumlardır. Vanlılar ve Van'a gönül veren dostlar arasında birlik beraberlik ve dayanışmayı sağlamak, hemşehrilerimizin ve dostlarımızın kaynaşmalarını, sosyo ekonomik, kültürel düzeylerini yükseltmek için çalışmalarımız sürüyor. Çalışmalarımıza herkesi ortak ederek, imkanlarımızı herkesle paylaşarak Antalya’da ilimizin tanıtımına, kültürüne hizmet ediyoruz. Hiçbir karşılık beklemeden çalışmalarımızı yürütüyoruz. Biz memleketimiz Van’ı seviyoruz. Her yerde de tanıtımını en güzel şekilde yapıp sesini duyurmaya çalışıyoruz. Amacımız Van'a, Vanlılara ve Van dostlarına hizmet etmektir. Kapımız ve gönlümüz bütün dostlara açıktır” diye konuştu. 


Haber Kaynak : Vansesi Gazetesi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem