Sağlıklı saçlar için yapılması gerekenler

Kepeksiz, nemini kaybetmemiş, ışıl ışıl parlayan sağlıklı ve gür saçlar için doğru beslenme uygulanmalı ve destekleyici doğal içeriği ile saç losyonu mavi su kullanılmalıdır.

Sağlık 28.01.2020 10:11:33 0
Sağlıklı saçlar için yapılması gerekenler
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kepeksiz, nemini kaybetmemiş, ışıl ışıl parlayan sağlıklı ve gür saçlar için doğru beslenme uygulanmalı ve destekleyici doğal içeriği ile saç losyonu mavi su kullanılmalıdır.

Sağlıklı Saçların Sırrı Nedir?

Günlük hayatta saçlarımız nemden, ısıdan, hava kirliliğinden, sudan, güneşten gelen ultraviyole ışınlardan, stresten, yediğimiz ve tükettiğimiz her türlü besinden etkilenmektedir. Bu durum saçların parlaklığını, canlılığını etkiler ve saç köklerinde güçsüzlük meydana getirebilir. Bu da saçların kurumasına, nemini kaybetmesine ve dökülmesine neden olur. Saç dökülmesi meydana geldiğinde seyrelmeler oluşur ve zaman içerisinde kellik oluşur. Sağlıklı saçların sırları saçı iç ve dış etkenlere karşı korumaktır. Saçları taramak kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı olacağı için daha fazla oksijen ve güçlü saç kökü demektir. Fakat kullandığınız fırçanın doğal olması ve saç köklerine zarar vermemesi gerekmektedir. Saçlarınızı kalın dişli bir tarak ile ıslak değilken taramanız gerekir. Böylece daha az kırılır ve kopar. Saçlarınız için kullandığınız ürünlerin doğal içerikli olmasına ve kimyasal bileşen barındırmamasına özen göstermelisiniz. Saçlarınızı asla çok sıcak ya da çok soğuk su ile yıkamamalısınız. Eğer ki saçlarınız çok yıpranmışsa ve dökülüyorsa kalıcı saç boyalarını ve yüksek ısılı saç şekillendiricileri kullanmayınız.

Sağlıklı Saçlar için Nasıl Beslenmeli?

Besin değeri yüksek gıdalar tüketmek ve tuz, şeker gibi besinlerden uzak durarak sağlıklı ve gür saçlara sahip olabilirsiniz. Saçlarınızın güçlenmesi için önerilen besinlerden bir tanesi mandalinadır. İçeriğinde bulunan C vitamini sayesinde kılcal damarları güçlendiren ve kolajen üretimi sağlayan bu meyve vücutta demir emiliminin artmasını sağlar. Böylece saç köklerinin güçlenmesine destek olur. Her gün 2-3 tane mandalina yemek saçların sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Omega-3 saçların sağlıklı uzaması için gerekli bir yağ asididir. Somon balığında yüksek oranda bulunmaktadır. Bu nedenle belli miktarda somon tüketimi sağlıklı saçlar için gereklidir. Yoğurt saçlara iyi gelen bir başka besindir. Yoğurtta bulunan B5 vitamini kan akışını hızlandırır. Bu da saçların hem sağlıklı uzamasını hem de canlanmasını sağlar. Havuç, tarçın, yumurta, mercimek, yulaf saçlarınızın ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri barındıran diğer besinlerdir. Belli oranlarda tüketmelisiniz.

Sağlıklı Saçlar İçin Bitkisel Çözümler

Saçlara derinlemesine bakım yapan, kökten uca besleyen bitkisel yağlar sağlıklı saçlar için doğru tercihlerdir. Saf zeytinyağı kullanımı saç köklerinin güçlenmesini, saçların nem dengesi sağlamasını ve mineral desteği sağlaması açısından önemlidir. Saç bakımı için doğal bir tercih olacaktır. Başka bir bitkisel çözüm önerisi baldır. Balı ılık su ile karıştırıp saçınıza uyguladığınız zaman antioksidan içeriği sayesinde hem yenilenmesini hem de nem kazanmasını sağlayabilirsiniz. Saçlar kuruduğu zaman kırılır, kopar ve dökülür. Bitkisel Çözümler ile bunları önlemek mümkündür.

Sağlıklı Saçlar İçin Öneriler Nelerdir?

Eğer saçlarınızın sağlıklı, gür ve canlı gözükmesini istiyorsanız her gün değil 2 günde bir yıkayınız. Saçınızı ılık su ile yıkmaya özen gösteriniz. Saç tipinize uygun şampuan kullanmayı ihmal etmeyiniz. Saçınız için doğru ürünler tercih ediniz. Doğal içeriğe sahip mavi su saçı uzatır mı diye merak ediyorsanız kullananların yorumlarını incelemeniz yeterli olacaktır. Saçı kökte uca besleyen bu serum nem dengesi sağlamaya yardımcı olarak saçların daha hızlı uzamasına etki sağlar.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem