Meteorolojiden Van için don, buzlanma, çığ ve kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Öğle saatlerinden Van ve Çevre illerinde kuvvetli ve yoğun kar yağışlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yaptı.

Van Haberleri 26.01.2024 12:04:00 0
Meteorolojiden Van için don, buzlanma, çığ ve kar yağışı uyarısı
Tarih: 26.01.2024 12:07 Güncelleme: 27.01.2024 00:16

Meteoroloji Genel Müdürlüğü,Bölge genelinde havanın çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı olması tahmin edilmektedir. Yağışların Muş, Bitlis, Hakkari ve Van’ın güney ilçelerinde akşam saatlerinden itibaren kuvvetli zaman zaman yoğun kar yağışı şeklinde etkili olması beklenmektedir. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin edilmektedir.
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin civarında seyretmesi beklenmektedir. Rüzgarın güneyli ve doğulu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI

Öğle saatlerinden itibaren Hakkari çevrelerinde yoğun kar (20 cm. üzeri kar örtüsü), Bitlis, Muş ve Van çevrelerinde kuvvetli kar yağışı (10-20 cm. kar örtüsü) bekleniyor. Kuvvetli ve yoğun kar yağışlarının Cumartesi akşam saatlerine kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don olayı ile kar örtüsü bulunan dağlık kesimlerde ve dik yamaçlarda çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem