Toprak damlı köy evlerinde kış hazırlığı

MUŞ’TA HAVALARIN SOĞUMASIYLA BİRLİKTE KIŞ HAZIRLIKLARINA BAŞLAYAN VATANDAŞLAR, TOPRAK EVLERİNİN DAMINI KAR VE YAĞMURDAN KORUMAK İÇİN NAYLONLARLA KAPATMAYA BAŞLADI.

Haberde İnsan 9.11.2020 11:37:50 0
Toprak damlı köy evlerinde kış hazırlığı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Muş’ta havaların soğumasıyla birlikte kış hazırlıklarına başlayan vatandaşlar, toprak evlerin damını kar ve yağmurdan korumak için naylonlarla kapatmaya başladı.

Karasal iklimin hakim olduğu Muş’ta, havaların giderek soğumasıyla birlikte vatandaşlar toprak evlerin damında geleneksel yöntemlerle tadilata başladı. Merkeze bağlı Yoncalıöz köyünde kış hazırlıklarına başlayan vatandaşlar, kendi imkanları ile damlarına yama yapıyor. Aileler, kış mevsiminde toprak evlerinin tavanlarından su akmaması için damları çamurla sıvayıp üzerini de naylon ve tente ile kapatıyor.

Köy sakinlerinden Fehmi Akova, çatı yaptırmaya maddi imkanlarının olmadığını belirterek, bu nedenden dolayı her sene evlerinin damında toprak ve çamurla yama yaptıklarını söyledi. Dokuz nüfusa sahip olduğunu anlatan Akova, “Ailemle bu evde yaşıyorum. Kış mevsiminde evin içine su damlamaması ve soğuk havanın içeriye girmemesi için damını toprak ve çamurla örtüp, onun üzerini de naylon ve çadır tentesi ile kapatıyorum. Bu örtü ve naylonlarında rüzgarda uçmaması için naylon poşetlere doldurduğumuz toprakları ağırlık olarak kullanıyoruz. Çatı yaptırmaya gücüm yok. Bu yüzden her sene bu işlemi yapıyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem