'Bin Bakışlı Bir Yürek' kitabının ikinci baskısı okurlarıyla buluştu

Derlemeci şair-yazar Mustafa Işık tarafında editöryalliği yapılan Van Gölü İncileri Edebiyat Sayfası, Bin Bakışlı Bir Yürek kitabının ikinci baskısı okurlarıyla buluştu.

Van Haberleri 9.10.2023 14:07:00 0
Tarih: 09.10.2023 14:10 Güncelleme: 09.10.2023 14:35

Vansesi Gazetesi'nin katkılarıyla her hafta gazetede yayımlanan, birbirinden kıymetli şair ve yazarların katkısıyla atölye çalışmaları kapsamında hazırlanan, derlemeci şair-yazar Mustafa Işık tarafında editöryalliği yapılan Van Gölü İncileri Edebiyat Sayfası, Bin Bakışlı Bir Yürek kitabının ikinci baskısı okurlarıyla buluştu.

Vansesi Gazetesi ve şair-yazar Mustafa Işık’ın katkılarıyla her hafta yayımlanan edebiyat, kültür sanat sayfası Van Gölü İncileri Edebiyat sayfası yazarlarının eserlerinin yer aldığı “Bin Bakışlı Bir Yürek” kitabının ikinci baskısı raflardaki yerini aldı. 120 sayfadan oluşan kitabın 2. Baskısında 34 şair ve yazarın eseri bulunuyor.

“34 ŞAİR VE YAZARIN ESERİ YER ALMAKTADIR”

Gazetemize açıklama yapan şair yazar Mustafa Işık, “2017 yılında Mavi Şehrin Kalemleri olarak çıktığımız yazın yolculuğuna, 2020 yılı Kasım ayından itibaren Van Gölü İncileri adıyla yeni kalemlerle, yeni bir ara yüzle ve zengin içeriklerle yola yeniden revan olduk. Vansesi gazetesindeki haftalık paylaşımlarımızla büyüyen Van Gölü İncileri ailesi; sosyal medya mecralarıyla, atölye çalışmalarıyla, dinletilerle, etkinliklerle, söyleşi programlarıyla, yarışmalarla edebiyat ve sanat dünyasına hizmet etti ve etmeye de devam edecektir. Bu süreçte Van’ın güzide kalemlerinin yanı sıra, Türkiye’nin dört bir yanından hatta yurt dışından kıymetli insanlar sesimize ses kattılar. Hepsine sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.  Bin Bakışlı Bir Yürek Van Kültür ve Sanat Platformu ile Van Gölü İncileri edebiyat sayfasının atölye çalışmaları kapsamında 20 hafta boyunca her pazar günü paylaşılan bir görsele yazılan öykülerden müteşekkil bir eserdir. Ayrıca Vansesi gazetesinde eserleri yayımlanmış şair ve yazarların şiirleri ve yazılarıyla bu görseler zenginleştirilmiştir. 120 sayfadan oluşan ‘’Bin Bakışlı Bir Yürek’’ adlı kitabımızın 2. Baskısında 34 şair ve yazarın eseri bulunmaktadır” dedi.

“GÜZEL YÜREKLİ DOSTLARA KALBİ ŞÜKRANLARIMI SUNARIM”

Işık açıklamasının devamında, “İlk baskısı Birkitap Yayınevinde çıkan kitabın ikinci baskısı Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık aracılığıyla basılmıştır. Kitaptaki öykülerin paylaşımında herhangi bir öncelik sırası yoktur. Çalışmalar yorum önceliğine göre sıralanmıştır. Kitaptaki şiirler şairlerin isimlerinin alfabetik sıralarına göre paylaşılmıştır. Kitapta yer alan çalışmalar Van Gölü Edebiyat sayfasında yayımlanan eserlerden ve Van Kültür ve Sanat Platformunun sosyal medya hesaplarında yapılan etkinliklerden, atölye çalışmalardan derlenmiş olup bu çalışmalara eşlik eden bütün yazar ve şairler kendi rızalarıyla kitaba paydaş olmuşlardır. Etkinlik fikrini ortaya atan ve 20 hafta boyunca takibini yapan Kübranur Taşdemir’e, her hafta yaptığı görsellerle paylaşımlarımızı sayfalara taşıyan ve kapak çalışması yapan Gönül Esvedi’ye, kapak çalışmamıza fikirleri ve çizimleriyle destek veren Semra Uslu ve Gazel Yiğit’e hassaten teşekkür ederim. Bu süreçte bize gazetesini ve gönlünü açan başta Vansesi Gazetesi imtiyaz sahibi Erdal Perihan ve yayın editörü Burhan Ergin olmak üzere Van Gölü İncileri edebiyat sayfası şair ve yazarlarına, etkinliklerimize katılan misafir kalemlere; desteklerini, teveccühlerini eksik etmeyen bütün güzel yürekli dostlara kalbi şükranlarımı sunarım” ifadelerine yer verdi.


Haber Kaynak : Vansesi Gazetesi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem