Bakan Varank, "Kandil'e eleman yetiştirilen yerde biz Mili Teknoloji Hamlesinin neferlerini yetiştiriyoruz" 

Bakan Varank, "Kandil'e eleman yetiştirilen yerde biz Mili Teknoloji Hamlesinin neferlerini yetiştiriyoruz"

Van Haberleri 4.07.2022 21:37:00 0
Bakan Varank,
Tarih: 04.07.2022 21:40

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK'ın her yaştan gökyüzü meraklısını buluşturduğu Van Gökyüzü Gözlem Etkinliği'nin açılışında açıklamada bulundu. 

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK'ın koordinasyonunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının (TGA) katkılarıyla Gökyüzü Gözlem Etkinliği ile 8 fabrika tahsisi,  Van Tekstil ve Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi'nde 10 fabrikanın temel atma törenine katılmak üzere Van'a geldi. Bakan Varank, en son katılım sağladığı Van Gökyüzü Gözlem Etkinliği'nin açılışında konuştu. 

Etkinliğe kimler katıldı? 

Van Valisi Ozan Balcı, AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt ve AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu'nun yanı sıra, Diyarbakır'ın tarihi Zerzevan Kalesi'nde gerçekleştirilen gözlem etkinliğine katılan 55 yaşındaki Kadriye Diken katılım sağladı. 

Bakan Varank, yaptığı açıklamada;

"Bugün içinde bulunduğumuz Fidanlık Parkı, terör örgütü ve onun siyasi uzantısı partinin bir dönem gençleri dağa kaçırmak için eğitim merkezi olarak kullandığı bir alan. Belediyenin imkanlarını Kandil'e peşkeş çekenlerin ellerinden bu imkanların hepsini aldık. O imkanlar artık milletimizin, gençlerimizin hizmetinde. Van'da Kandil'e eleman yetiştirilen yerde biz artık Mili Teknoloji Hamlesinin neferlerini yetiştiriyoruz. Bizim farkımız bu. Bu ruhu adım adım Anadolu'nun her bir köşesine taşımaya devam edeceğiz.

"İLK YERLİ VE MİLLİ GÖZLEM UYDUMUZ İMECE'Yİ OCAKTA YÖRÜNGESİNE FIRLATACAĞIZ"

Bizler, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde uzay çalışmalarına hız kazandırdık. Daha önce bilhassa TÜBİTAK Uzay aracılığıyla önemli kazanımlar elde ettiğimiz uzay alanında koordinasyonu sağlamak üzere Türkiye Uzay Ajansını kurduk. Milli Uzay Programı ve hedeflerimizi ilan ederek çalışmalarımıza hız kazandırdık. İlk yerli ve milli gözlem uydumuz İMECE'yi ocakta yörüngesine fırlatacağız. Ay'a göndereceğimiz insansız uzay aracında kullanmayı planladığımız hibrit teknolojili roket sisteminin testlerini başarıyla tamamladık.

"BİLİM İNSANLARIMIZ BU ÇAĞRIYA BAŞVURMAYA DAVET EDİYORUM" 

Seçilecek bir Türk vatandaşını, 2023'te bilimsel faaliyetler gerçekleştirmek üzere 10 günlüğüne uluslararası uzay istasyonuna göndereceğiz. Bilim insanlarımıza ve araştırmacılarımıza yönelik Bilim Misyonu çağrımızı duyurmuştuk. Çağrı kapsamında seçilecek araştırma projelerinin test ve deneylerini uzay yolcumuz Uluslararası Uzay İstasyonu'nda gerçekleştirecek. Ben Van'dan, Türkiye’nin dört bir tarafındaki araştırmacılarımızı bilim insanlarımızı bu çağrıya başvurmaya davet ediyorum." İfadelerine yer verdi. 

Açılış töreninin ardından, Pelin Çift'in moderatörlüğünde Doç. Dr. Selçuk Topal, "Geçmişten Geleceğe Uzay" başlıklı söyleşi gerçekleşti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem