İpekyolu Belediyesi'nin DEM'li Başkanı Cevdet Altındağ işçi kıyımına başladı

İpekyolu Belediyesi'nin DEM'li Başkanı Cevdet Altındağ İşçi kıyımı için düğmeye bastı. İpekyolu A.Ş.'den gönderilen mesajlar ile çalışanlar işten çakarılıyor.

Van Haberleri 2.05.2024 20:16:00 3
İpekyolu Belediyesi
Tarih: 02.05.2024 20:24 Güncelleme: 03.05.2024 22:27

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

İpekyolu Belediyes'nin DEM'li yönetiminin 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda personel kıyımı yapacağı iddiaları gündeme düşmüştü.

Ancak DEM'li Başkanı Cevdet Altındağ, 1 Mayıs yerine 2 Mayıs akşam saatleri itibariyle İpekyolu Belediyesi Personel A.Ş.'den gönderdikleri kısa mesajlar (SMS) ile personel kıyımı için düğmeye bastı.

Son 6 ay içerisinde işe alınan 385 kişiden 138 kişinin işine SMS gönderilerek son verildi.

SMS İLE İŞTEN ÇIKARILANLARA GÖNDERİLEN MESAJ

SMS ile iş akitlerine son verilenlere gönderilen mesajda şu ifadelere yer verildi;

Sayın çalışanımız,
Son dönemde şirketimizde işe alınan ihtiyaç fazlası çalışanların mali külfeti, şirketimiz bünyesinde çalışan işçilerimizin tamamının maaşını ödeyemez duruma getirmiştir. Yine belediye kanununun 49. maddesinde belirtilen oranların çok üzerinde giderlerimizin olduğu tespit edilmiştir. Bu ve diğer bazı hususlar nazara alınıp üzülerek iş akdinize son verilmiştir. 
Bugüne kadarki emeklerinizden dolayı teşekkür ederiz. 
İpekyolu Belediyesi Personel A.Ş.

İHTİYAÇ FAZLASI İŞE ALIM YAPILDIĞI İDDİASI

Çalışanlara gönderilen işten çıkarma mesajında Son dönemde şirketimizde işe alınan ihtiyaç fazlası çalışanların mali külfeti, şirketimiz bünyesinde çalışan işçilerimizin tamamının maaşını ödeyemez duruma getirmiştir." ifadeleri dikkat çekti. 

İŞTEN ÇIKARMALARA BELEDİYE KANUNU GEREKÇE GÖSTERİLİYOR

İşten çıkarılma gerekçesini Belediye Kanununun 49'uncu maddesine dayandıran DEM'li belediye yönetimi, “belediye kanununun 49. maddesinde belirtilen oranların çok üzerinde giderlerimizin olduğu tespit edilmiştir” gerekçesi ile işten çıkarmalara başladı.

DİĞER BAZI HUSUSLAR NELER?

İpekyolu Belediyesi Personel A.Ş. tarafından çalışanlara gönderilen mesajın devamında yer alan "Bu ve diğer bazı hususlar nazara alınıp üzülerek iş akdinize son verilmiştir." şeklindeki ifadede diğer bazı hususlar nelerdir?

DEM'li olmamaları mı?

Sendika değiştirme baskılarına boyun eğmemeleri mi? 

Terör örgütü PKK'nın dağ kadrosu arasında yakınlarının bulunmaması mı? 

Yoksa yüz kızartıcı suçlara mı bulaştılar?

MADEM FAZLAYDI YENİ İŞE ALIM NEDEN YAPTINIZ?

İşten çıkarma gerekçesinde belittiğiniz gibi sizden önceki dönemde ihtiyaç fazlası personel alınmışsa, siz göreve başladıktan sonra neden işe alım yapmaya devam ettiniz? 

Madem fazla personel vardı Mehmet Salih itah ve Ercan Alantaş'ı iki hafta önce neden işe aldınız?  Şayet bu kişileri ihtiyaçtan dolayı işe aldıysanız neden şimdi personel kıyımı yapıyorsunuz? 

İşten çıkararak kıyım yaptığınız personele gönderdiğiniz işten çıkarma mesajındaki iddialarınız ile iki hafta önce yaptığınız işe alımlar sizi yalanlıyor.

KIYAK YANDAŞ ALIMLARI BAŞLADI

İki hafta önce işe alınan Mehmet Salih İtah, İpekyolu Belediyesi Eski Yazı İşleri Müdürü olan ve terör örgütü PKK/KCK irtibat ve iltisak gerekçesiyle KHK ile ihraç edilen Seyfettin İtah’ın yeğeni. 

KHK ile ihraç edildikten sonra yargı yoluna giden ve yerel mahkeme kararı ile tekrar işine dönen Seyfettin İtah, tüm tazminatlarını aldı. Bir süre çalıştıktan sonra Yargıtay yerel mahkemenin işe iade kararını bozdu ve Seyfettin İtah’ın işine tekrar son verildi. 

KHK’LI ÖRTÜLÜ DANIŞMAN

Önceki dönem Yazı İşleri Müdürlüğü yapan Seyfettin İtah, kurum içi yazışmalar ve atamalar ile ilgili mevzuat konusunda tecrübeli. Bu nedenle DEM’li Başkan Cevdet Altındağ göreve başladığından bu yana adeta İpekyolu Belediyesi personeli gibi her gün kuruma gelip giden Seyfettin İtah’ın, yeni yönetime atamalar, yazışmalar ve işten çıkarmalar konusunda örtülü danışmanlık yaptığı ve yeğeni Mehmet Salih İtah'ı da bu yolla işe aldırdığı kurum içinde öne çıkan iddialar arasında yer alıyor. 

İŞÇİ KIYIMININ NEDENİ İŞE ALINACAK YANDAŞLARA YER AÇMAK MI?

Çalışma uzmanları İpekyolu Belediyesi’nde çalışan mevcut personel sayısının Belediye Kanununda yer alan oranda ve gelir dengesine uygun olduğunu belirtiyor. Bu durumda işten çıkarmaların asıl nedeninin DEM’li yandaşları işe almak için kadrolarda yer açmak olduğu ortaya çıkıyor. Çalışanları işten çıkarmazlarsa kıyak yandaş alımı yapamayacaklar.

VAN'DAKİ DEM’Lİ BELEDİYELERİN TAMAMINDA İŞÇİ KIYIMI HAZIRLIĞI

Edinilen bilgiye göre 31 Mart 2024 seçimlerinden sonra Van'da göreve başlayan DEM Partili tüm belediye yönetimleri işçi kıyımı hazırlığı yapıyor. 

Yandaşları işe alabilmek için çalışan işçileri işten çıkarma hazırlığında olan DEM’li belediyeler “Son dönemde şirketimizde işe alınan ihtiyaç fazlası çalışanların mali külfeti" gerekçesi ile önceki dönemi suçlayarak, kıyak yandaş alımlarının üzerini örtmek istiyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

 

İLGİLİ HABERLER

İpekyolu'nda Kıyıma Direniş: İşçiler Hukuk Savaşına Hazır!


Sedat Baskın
3.05.2024 06:58:26
ziya bey Kayum işe aldığı herkes belediyeye lüks araçlarla gelip gidiyor hiç birinin ise ihtiyacı yok hepsi akp li yönetici yakını kuşan Hanoğlu ve yandaşları yazık çekin elinizi belediye başkanı iş yapsın

Nazim arat
3.05.2024 12:50:36
Her kim oy ugruna devleti bilerek isteyerek zarara ugratip, daha sonra da garibanın ekmeği ile oynuyor ise ahlaksızdır.

Özgür çağrı
3.05.2024 15:17:35
Hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum..

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem