Mehmet Akif GÜLER


Çocukları Kimler, Neden Kaçırıyor?

Çocukları Kimler, Neden Kaçırıyor?


Bir makina (alet, araba vs) aldığımızda yanında kullanım klavuzu verilir. Örneğin suyunu yağını yakıtını şu şartlarda, şu miktarlarda ihmal edilmemesi, uzun süreli sorun çıkarmadan çalışması için kullanım klavuzundaki talimatlara uyulması gerektiği bildirilir.

İşte Yüce Yaradan insan denen mahluku yarattıktan sonra yanına kullanma klavuzunu, hayat düsturu olarak suhuflar ve kitaplar gönderdi. Sonuçta da Kur'an-ı Kerim'i gönderip insan hayatını düzenleyen düsturları tamamladı. İnsan denen varlık bu şartlara uygun hareket ettiğinde hayatını bu şartlara uydurmaya çalıştığında huzurlu bir hayat yaşayan, mükemmel örnek bir insan oluverir. Kurallara uymadığında makinanın arıza yaptığı gibi insan da insanlıktan çıkmaya başlar ve klavuzunda belirtildiği gibi 'hayvanlardan daha aşağı duruma düşer'.


Son zamanlarda iyice artmaya başlayan çocuk kaçırmaları, tecavüzler hep Yaradanın bildirdiği kurallara uymamaktan kaynaklandığı aşikardır. Tabi kurallara uymamanın dünyalık cezaları da var. İşte bu noktada suçu işleyen insan olduğu için kullanma klavuzundaki cezayı da uygulamak elzemdir. 


Ancak bu durumun her fırsatta memleketin huzurunu kaçırmak isteyen hainlerin ekmeğine yağ olma durumuna getirilme çabaları da göz ardı edilmemeli. Henüz bir seçimden çıkıp her türlü saldırılara huzur bozma çabalarına kaos simsarlığı yapma çabalarına rağmen, huzur temin edilmeye başlanmışken bu durumu Gezi olaylarındaki 7 ağaç bahanesi gibi kullanmak isteyen hainler, düşmanlar, zalimler var. 


'F.Gülen ile 11 gün' adlı röportajlardan oluşan bir kitapta teröristbaşı bir soru üzerine şöyle diyor; 'Bir ülkede iç karışıklık ve kaos çıkartılmak isteniyorsa o ülkede çocuk kaçırma, öldürme ve çocuk tecavüzü eylemleri, kadınlara tecavüz ve öldürme eylemleri yükselişe geçer.' bu durum ülkemizde son zamanlarda özellikle seçimden sonra artarak yaşanan olaylar üzerinde düşünülmesi gerektiğini ve kuvvetli bir şüpheyi ortaya koyuyor. 


Özellikle içinde bulunduğumuz günlerde şer cephesinin sosyal medyadan insanları organize ederek karmaşa çıkarmaya yönelik faaliyetleri iyi niyetli değil gibi görünüyor. 


Sağduyulu vatandaşlarımızın bu oyuna gelmemesi için uyanık olup ona göre davranış sergilemesi gerektiğine inanıyorum.

 

Umarım yetkililer bu durum karşısında uyanık olup karmaşaya mahal vermez.


Rabbim başta Devlet Başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına feraset versin, bilgi, cesaret ve kuvvetlerini yüceltsin. Hayatımızın her anında Yaradanımızın Allah Zül Celal Hazretlerinin belirttiği kurallara emir ve yasaklara uymayı, dürüst ve uyanık olmayı cümlemize nasip eylesin. Âmin..” ifadelerini kullandı.