Yüksekova’da polen oluşturan ağaçların kesimine başlandı

Yüksekova’da polen oluşturan ağaçların kesimine başlandı

Genel 15.05.2024 11:33:24 0
Yüksekova’da polen oluşturan ağaçların kesimine başlandı
Tarih: 15.05.2024 11:33
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaydıkları polenler nedeniyle şikâyet konusu olan kavak ağaçları belediye tarafından kesiliyor.
Özellikle mayıs ve haziran aylarında salgılamış oldukları polen ve pamukçukların insan sağlığı açısından zararlı olduğu ve vatandaşların polenle ilgili yoğun şikâyetlerinin dikkate alınması üzerine belediye ekipleri harekete geçti. Yüksekova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışma, Yeni Mahalle’deki kavak ağaçlarının kesimiyle başladı.
Açıklamalarda bulunan Yüksekova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Osman Yağan, “İlçenin mücavir alanlarında bulunan kavak ağaçlarının, ilkbaharda çiçek açma döneminde yaklaşık 10-12 gün süresince çevreye bıraktığı kavak çiçeği (polen) sağlık sorunu olan insanları rahatsız ediyor. Yüksekova’da aşırı şekilde dikilmiş olan kavak ağaçlarının görünüm ve gölgelik olarak hiçbir özelliği bulunmamaktadır. Bu ağaçlar sonbahar aylarında yaprakların dökülmesiyle bahçelerde sadece kirlilik yapmaktadır. Yüksekova’da vatandaşların bahçelerinde bulunan ve bahar aylarında yoğun şikâyete konu olan ayrıca astım, amfizem ile alerjik rahatsızlıkları tetikleyen kavak ağaçlarının kesilmesine karar verildi. Tüm vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstererek belediye çalışanlarına yardımcı olmalarını rica ediyoruz” dedi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem