Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Şabu’dan, Regaip Kandili mesajı

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Nayif Şabu, mübarek üç ayların müjdecisi olan ‘Regaip Kandili’ dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, tüm İslam aleminin kandilini kutladı.

Van Haberleri 10.01.2024 13:27:00 0
Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Şabu’dan, Regaip Kandili mesajı
Tarih: 10.01.2024 13:29 Güncelleme: 10.01.2024 17:20

Bütün İslam Dünyası için önemli olan, içinde Regaip, Miraç ve Berat Kandilleri ile Kadir Gecesi’ni barındıran üç ayların başladığını belirten Şabu, Regaip Kandilinin, tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni etti.

Şabu mesajında, "İslam aleminde son derece önemli yere sahip olan kandil gecelerinin ilkini, Perşembeyi Cumaya bağlayan geceyi Regaib Kandili olarak idrak edeceğiz. Regaib kelime manası itibariyle isteme, arzulama ve meyletmeyi ifade etmektedir. Dolayısıyla Regaib Kandili’nde de anlamına uygun olarak Rabbimizin ihsanını diliyorum. Bugün dünyanın çeşitli yerlerinde akan kanın, çekilen acıların bir an evvel durmasını, Dünyada ve ülkemizde yaşanan terör olaylarının, çocuk ölümlerinin ve kadına karşı şiddetin son bulmasını, Müslümanların Yüce Allah’a daha derin bir şükür imkanı bulacağı bu özel gecede, milletimiz için muhabbetin, sohbetin, samimiyetin, kaynaşmanın artmasını temenni ediyorum. Tüm hemşerilerimizin Regaip kandilini ve Mübarek üç aylarını tebrik ediyor, uzun bir süredir Filistin ve Gazze’de yaşanan katliamların bir an önce durmasını, orada yaşayan Müslüman kardeşlerimizin bu musibetten zaferle çıkmasını Cenabı-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam aleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum." dedi.


Haber Kaynak : Van Bölge Gazetesi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem