Vanspor'dan Şampiyonluk Şansını Etkileyecek Maç Öncesi Flaş Karar!

Vanpsor'dan Serik Belediyespor-Erokspor maçıyla ilgili alınan şaibeli karara tepki.

Van Haberleri 4.05.2024 15:38:00 0
Vanspor
Tarih: 04.05.2024 22:42 Güncelleme: 04.05.2024 23:04

Vanspor'dan sert tepki!

Bu hafta içerisinde gerçekleşecek olan Serik Belediyespor-Erokspor mücadelesi için alınan şaibeli karar, futbol dünyasında geniş yankı uyandırdı. TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta, kendi evlerinde Esenler Erokspor'u ağırlayacak olan Serik Belediyespor, maça kendi A takımı oyuncuları yerine U-19 takımıyla çıkacağının sinyalini verdi. Bu duruma tepki gösteren Vanspor Kulübü, Bursaspor ile oynanacak olan sezonun son mücadelesine çıkmayacaklarını duyurdu.

SERİK BELEDİYESPOR KARARI ALT ÜST ETTİ

Serik Belediyespor'un alacağı bu kararın şampiyonluk yarışındaki diğer takımlar ve ligin geçerliliği üzerinde ciddi etkiler yaratacağı öngörülüyor. Yaşanan bu kriz hakkında Vanspor Futbol Kulübü tarafından yapılan resmi açıklamada, eğer maça genç takımla çıkılırsa, bu durumun Türk Ceza Kanunu ve Türkiye Futbol Federasyonu talimatlarına göre yasal yollara başvurulacağının altı çizildi.

VANSPOR'DAN ADALET ÇAĞRISI

Vanspor Kulübü'nün yaptığı açıklamada adalet ve etik değerlerin vurgulandığı belirtildi. Kulübün, karanlık oyunlara ve hilelere karşı her zaman dik duracağını ve futbolun değerlerinin korunması adına mücadele edeceklerini kaydetti. Türk futbolunun bu tür durumlarda birlik içinde gereken adımları atması gerektiğinin altı çizilirken, tüm futbol camiası adil rekabetin önemini hatırlamaya ve ona sahip çıkmaya davet edildi.

VANSPOR'DAN KARARLI DURUŞ

Son açıklamada, Serik Belediyespor'un söz konusu maça U-19 takımıyla çıkması halinde, bu durumu protesto etmek amacıyla Vanspor'un Bursaspor karşısında sahaya çıkmayacağı net bir şekilde ifade edildi. Bu hamle, temiz futbol ve etik değerlerin korunması için alınan bir pozisyon olarak kamuoyu ile paylaşıldı. Vanspor'un bu kararı, futbol camiasında ne gibi tepkilere sebep olacak merak konusu haline geldi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem