Van'da Ebeler, Dünya Ebeler Günü'nde Farkındalık Yarattı

Ebelik mesleği Van YYÜ'de onurlandırıldı. Geleceğin güvencesi için eğitim ve kutlama bir arada!

Van Haberleri 12.05.2024 08:17:00 0
Van
Tarih: 12.05.2024 08:22

VAN YYÜ EBELİK BÖLÜMÜNDEN ANLAMLI KUTLAMA

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Ebelik Bölümü tarafından düzenlenen etkinlikle 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü kutlandı. Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde organize edilen ve "Profesyonel Bir Meslek Olarak Ebelik Sanatı: Görev, Yetki ve Sorumlulukları" temalı etkinlik, ebelik mesleğinin farkındalığı ve değerinin vurgulanmasına sahne oldu.

VAN YYÜ REKTÖR YARDIMCISINDAN KUTLAMA MESAJI

Etkinlikte konuşan Van YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Göya, tüm ebelerin gününü kutladı ve etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı sunan herkese teşekkür etti. Göya, meslek hayatından ilgi çekici bir anektodu da katılımcılarla paylaşarak sözlerini tamamladı.

EBELİK MESLEĞİNİN ÖNEMİNE VURGU

Açılış konuşmalarını gerçekleştiren Dr. Öğr. Ü. Esra Sarı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Göz, ebelik mesleğinin önemi ve etkisine değindi. Dr. Sarı, Ulusal Ebeler Haftası ve Dünya Ebeler Günü'nün önemini aktarırken, Uluslararası Ebeler Konfederasyonu'nun çevresel sürdürülebilirliğe ve iklim değişikliği mücadelesine dikkat çeken yıl temasına vurgu yaptı.

DEKAN GÖZ'DEN DUYGUSAL KONUŞMA

Dr. Yaşar Göz ise ebelerin tarihin en eski mesleklerinden biri olan ebelikteki fedakar çalışmalarından bahsetti. Göz, ebelerin gösterdiği özveriye dikkat çekti ve mesleğin kutsal olduğunu belirterek, yaşam kurtaran ebelerin yanında, yaşamı tehlikeye atan unsurları sert dille eleştirdi.

TECRÜBELİ EBEDİN ANILARI KATILIMCILARA İLHAM VERDİ

Etkinlikte yer alan Ebe Beyhan Bingöl'ün "Köy Ebeliği" konulu sunumunda 48 yıl süren deneyimleri paylaşıldı ve katılımcıların sorularını yanıtladı. Bingöl'ün hikayeleri, salonda duygusal anlar yaşanmasına vesile oldu.

EBELİK MESLEĞİNİN FARKLI YÖNLERİ ELE ALINDI

İlk sunumun ardından online ve yüz yüze sunumlar yapıldı. Ebelik Bölümü akademisyenleri ebeliğin çeşitli yönlerine ve farklı çalışma alanlarına ilişkin bilgiler aktararak, bu mesleğin çok yönlülüğünü katılımcılarla paylaştılar.

ETKİNLİK KATILIMCILARINA ÖZEL TEŞEKKÜR

Sunumların sona ermesinin ardından etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayan konuşmacılar ve katılımcılara protokol tarafından teşekkür belgeleri verildi, böylece Van YYÜ'de düzenlenen Ebeler Günü etkinliği takdir ve minnetle sona erdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem