Van'da 'Deneyap Teknoloji Atölyeleri' proje tanıtımı yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TUBİTAK ve T3 Vakfının paydaşlığını yaptığı 'Deneyap Teknoloji Atölyeleri' projesinin Van'da tanıtım toplantısı yapıldı.

Van Haberleri 19.02.2024 20:57:00 0
Van
Tarih: 19.02.2024 20:58 Güncelleme: 20.02.2024 00:16

Van’da İpekyolu Gençlik Merkezi konferans salonunda Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TUBİTAK ve T3 Vakfının paydaşları olduğu; Edremit, İpekyolu ve Tuşba ilçelerinden 320 okul idarecisinin katılımı ile "Deneyap Teknoloji Atölyeleri" bilgilendirme ve tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir'in açılış konuşmasını yaptığı, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Elif Yörük, İpekyolu Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Yamanyurt, Tuşba Gençlik Merkezi Müdürü Sunullah Erçek,TUBİTAK ve T3 Vakfı yöneticilerinin de katılım sağladığı "Deneyap Teknoloji Atölyeleri" bilgilendirme toplantısının sunumu ise Gençlik Hizmetleri Müdürü Yusuf Aydın tarafından yapıldı.

DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ PROJESİ NEDİR?

Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Türkiye’nin yetenekli çocuklarını geleceğe hazırlıyor. Edirne’den Kars’a yurdun 81 ilinde 139 Deneyap Teknoloji Atölyesinde on binlerce öğrenciye Robotik ve Kodlamadan Nanoteknolojiye, Tasarım ve Üretimden Yapay Zekaya 11 farklı eğitim veriliyor. Milli Teknoloji Hamlesinin dip dalgasını oluşturmaya aday gençler için başvurular 7 Şubat’ta başladı. Yeni öğrencilerini bekleyen Deneyap Teknoloji Atölyeleri için son başvuru tarihi ise 25 Şubat 2024. Geleceğin mühendislerini, teknoloji girişimcilerini ve teknoloji liderlerini yetiştirmek amacıyla eğitim vermek üzere kurulan Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Deneyap Türkiye Projesi kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının ortak çalışmasıyla hayata geçti. 2023 yılı itibariyle 15.910 öğrencinin aktif olarak eğitimine devam ettiği atölyelerden bugüne kadar 2.700 öğrenci mezun oldu. 139 atölye, 262 derslik, 20.000’i aşkın öğrenci kapasitesine sahip Deneyap Teknoloji Atölyelerinde hâlihazırda 4541 eğitmen öğrencileri geleceğe hazırlıyor. Öğrenci ve eğitmen seçimlerinden, eğitim içeriklerine, atölyelerde kullanılan malzemelerden, atölye konseptine kadar tüm Türkiye’de aynı imkânları çocuklarla buluşturan Deneyap Teknoloji Atölyeleri, çalışmalarını eğitimde fırsat eşitliği anlayışıyla titizlikle sürdürüyor.


Haber Kaynak : Vansesi Gazetesi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem