​Van YYÜ İstanbul'daki Van Tanıtım Günlerinde yerini aldı

Van YYÜ, Van Dernekler Federasyonu koordinesinde Van’ın ülkemizde ve dünyada tanınır olması için düzenlenen 2. Van Günlerinde yerini aldı. Van’ın tarihinin ve kültürünün İstanbul’a taşındığı etkinliğe Van’dan birçok kurum katıldı

Van Haberleri 25.11.2023 19:25:00 0
​Van YYÜ İstanbul
Tarih: 25.11.2023 19:29 Güncelleme: 25.11.2023 22:44

Van YYÜ, akademik bilgi birikiminin çıktılarını tanıtmak amacıyla birçok birimden akademik ve idari personel İstanbul’daki fuar alanında stant açtı. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Tunçtürk katılımıyla Tıbbi ve Aromatik Bitki Bahçesinde yetişen 300 bitki türü ve yaklaşık 15 tıbbi bitkiden hasat edilen birçok bitkiyi ziyaretçilerin ilgisine sunuyor.

Üniversiteden yapılan açıklamada; "Turizm Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülsen Baş Terzioğlu’nun katılımıyla Van Çöreği, Van Pastası, Gül Şerbeti gibi Van’ın turizm değerini tanıtan ürünler ile ziyaretçileri karşılamaktadır.  

Türk Müziği ve Devlet Konservatuvarımız halk oyunları ekibiyle katkı sağlarken; Eğitim Fakültemiz ise “Türkülerle Van Konseri” ile yer alacaktır. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü bünyesinde çalışan Fotoğraf Sanatçısı Murat Cacim ise etkinliğe “Yaşamdan İzler” adlı kişisel fotoğraf sergisi ile katkı sağlamaktadır.

Türk El Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezimiz atölyeden elde edilen ürünlerini sergilemektedir. Bunun yanı sıra Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Üniversitemizin genel tanıtımını üstlenirken Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi kariyer olanakları, Van Teknokent ise çağdaş gelişmelerin uygulanması hakkında bilgilendirmelerde bulunmaktadırlar. Van Kedisi Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ise transferini sağladığı Van Kedisi ile fuarın ilgi odağı olmaya devam etmektedir." denildi.

 



Van Günlerine katılan Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti. Rektör Şevli duygu ve düşüncelerini; “Güzel Vanımız, Van Gölü kıyısındaki toprakları, verimli iklim koşulları ile oldukça elverişli bir yerleşim merkezidir. Bu yüzden tarihin eski çağlarından beri birçok medeniyetin hâkim olduğu bir yer olmuştur. Bizler, Van’ın sosyo-kültürel ve tarihi değerlerini tanıtmayı ve bu değerlere sahip çıkmayı şehrimiz için değerli bir hizmet olarak görüyoruz. Şehir ve bölgeyle bütünleşme, birlikte hareket etme ve bu hareket birliğinden doğan güçle Van’ımızın ülkemizde tanınır olmasına katkı sağlamak birincil hedeflerimiz arasında gelmektedir. Bu kapsamda Üniversitemiz, birçok birimi ve personeliyle katıldığı 2. Van Günleri’nde hem bilimsel çıktıları tanıtma hem de sosyal-kültürel etkinlikleri gerçekleştirme fırsatı bulmaktadır. Bu yönüyle tüm Vanlıları buluşturan etkinliğin güzel geçmesini diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Van’ı, Üniversitemizi merak eden ilgi duyan herkesi fuar alanına davet ediyorum” sözleriyle ifade etti. 

Van Günleri açılış programına; Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kayri, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Tunçtürk, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülsen Baş, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serap Yükrük başta olmak üzere birçok akademik-idari personel ve öğrenci katıldı.

Yenikapı etkinlik alanında gerçekleşen Van Günleri 26 Kasım tarihine kadar devam edecek.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem