İpekyolu Belediye Başkan Vekili Aslan: Gölü kirleten 100 tane ahıra izin vermem

Gazeteci-Yazar Ziya Türk’ün Van FM’de hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem Radyo Programına konuk olan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, sahilde ahırlarda bulunan hayvan atıklarının Van Gölü’ne döküldüğünü

Van Haberleri 20.06.2020 15:24:36 0
 İpekyolu Belediye Başkan Vekili Aslan: Gölü kirleten 100 tane ahıra izin vermem
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Gazeteci Ziya Türk’ün Van FM’de hazırlayıp sunduğu Van’da Gümden Programı’nın bu haftaki konuğu İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan oldu.  Van Postası Gazetesi’nin yaptığı haberlerle gündeme getirdiği ahır sorununa değinen Başkan Vekili Aslan, hayvan pisliklerinin Van Gölü’ne dökülmesinden dolayı vicdanen rahatsız olduğunu söyledi.

“VİCDANEN ÇOK RAHATSIZ OLDUM”
Hayvan atıklarının Van Gölü’ne döküldüğünü belirten Başkan Vekili Aslan, “Burası şehrin en güzel yeri. Burada 100 tane ahır var. Bu alan bir kent. Bu hayvanların atıkları da Van Gölü’ne gidiyor. Belki de bölgenin en büyük projesi olan katı atık ve su arıtma tesisi yapıyorsunuz ama bir taraftan da hayvanların pisliği Van Gölü’ne dökülüyor. Bu konuda vicdanen çok rahatsız oldum. Biz oraya dünyanın en güzel projesini de yapsak ahırlar olduktan sonra kimse gitmez. Ahırların yıkımıyla ilgili Sayı Valimizin başkanlığında birkaç kez toplandık. 3 merkez ilçe toplandı ve bir karar alındı. Burada kesinlikle kararlıyız. Ahırların yıkımı için gönüllü olarak talep edenlerden ücret alınmayacak ve enkazları ücretsiz bir şekilde kaldırılacak. Ama orada ruhsatsız olup direnç gösterenlerle ilgili encümen de gerekli cezayı kesecek, il çevre birimi de ceza kesecek. İl çevre biriminin 100 bin TL’ye yakın cezası var. 30 bin ve üzeri bizim cezamız var. Biz gidip o ahırları zabıta, emniyet, kolluk marifetiyle yıkacağız” ifadelerini kullandı.   

“GÖLÜ KİRLETEN 100 TANE AHIRA İZİN VERMEM”
Van Valiliği, İpekyolu Kaymakamlığı ve İpekyolu Belediyesi olarak ahırların yıkımında son derece kararlı olduklarını söyleyen Başkan Vekili Aslan, “Bunları mağdur etmek istemiyoruz. İpekyolu İlçesi olarak 326 bin nüfusumuz var. Van'ın merkez nüfusu ise 600 bin. Kırsalla beraber olan 1 milyon 100 bin il nüfusumuz var. Ben bunların ortak mirası olan bir yere kaçak, gölü kirleten 100 tane ahıra izin vermem. Hem vicdana, hem hukuka sığmaz.Van il merkezinde yaklaşık 100 bin civarında hayvan varlığı var ve 600 bin insan nüfusu var, yani 6 kişiye 1 hayvan düşüyor. Bunları gidip Sıhke, Erçek taraflarında besleyebilirler. Bunların aynı zamanda köylerinde ahırları da var. Bizim buradaki amacımız vatandaş en ufak bir şekilde mağdur olmasın. Ama şehre de bu kadar zarar vermek, vatandaşların ortak mirası olan bir yere zarar vermek, gölü kirletmek hiç kimsenin hakkı değil. Buna izin vermeyi kesinlikle düşünmüyoruz. 10 ağustos son tarihleri. Bayramdan 10 gün sonra bunlara izin vereceğiz. O zamana kadar gönüllü olarak ahırlarını yıkmak isteyenlerin ahırlarını ücretsiz yıkacağız. Yıktırmayana da yıkım sonrası enkaz, yıkım ve diğer kesilen cezaları göndereceğiz” dedi. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem