Van Edremit'te Kitap Sevdalılarına Ödül Yağmuru!

Genç okurlara ödül yağdı. Van'daki okuma yarışması büyük ilgi gördü.

Van Haberleri 4.05.2024 00:56:00 0
Van Edremit
Tarih: 04.05.2024 01:06

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Kitap okuma yarışması Van'da coşkuyla kutlandı.

Van Edremit'te heyecanla takip edilen kitap okuma yarışmasının ödül töreni büyük bir katılım ile gerçekleştirildi. İlçe Kaymakamı Yücel Erdem ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Elif Yörük'ün katılımıyla düzenlenen törende, başarılı bulunan öğrenci ve öğretmenler ödüllendirildi.

GENÇLER KİTAP VAN PROJESİ İLE OKUMA ALIŞKANLIĞI PEŞİNDE

Yarışma, Kitap Van Projesi kapsamında organize edildi ve projenin okuma alışkanlığına vurgu yaparak, gençler arasındaki etkiyi güçlendirme amacı taşıdığı gözlemlendi. Projenin bu bileşeni olan yarışmada yer alan katılımcılar, başarılarını kutlamak üzere bir araya geldiler. Erdem ve Yörük, bu tür etkinliklerle gençlerin ve eğitimin performansını arttırmak gerektiğini ve okumanın hayatımızdaki vazgeçilmez rolünün altını çizdiler.

EĞİTİMDE OKUMANIN ROLÜ VURGULANDI

Konuşmacılar, okuma alışkanlığının geliştirilmesinin eğitim sürecindeki kritik rolüne dikkat çektiler. Yarışmanın, öğrencilerin okuma becerilerine, düşünsel zenginliklerine ve yaratıcılıklarına katkıda bulunduğunu ifade eden yöneticiler, böylece sosyal etkileşim ve paylaşım ortamının da desteklendiğini belirttiler. Ayrıca öğrenci ve öğretmenlerin gösterdikleri başarının ilerleyen dönemlerde de devam etmesi yönünde temennilerde bulundular.

YEREL YÖNETİMLERİN EĞİTİME DESTEĞİ GÖZ DOLDURDU

Bu ödül töreni, yerel yönetimler tarafından eğitim alanındaki etkinliklere verilen büyük önemi ve öğrencilerin başarılarına olan desteği bir kez daha ortaya koydu. Kitap okuma yarışmasının, gençleri okuma alışkanlığı kazanmaya teşvik ettiği ve onları kitapların sihirli dünyasıyla buluşturarak bilgi birikimlerini ve kültürel farkındalıklarını genişlettiği gözlendi.

Eğitime yapılan bu tür yatırımlar, toplumun geleceğine yapılmış önemli adımlardır ve Van, bu anlayışla gelecek nesillerin bilinçli okurlar olarak yetişmeleri için sağlam bir zemin hazırlamıştır. Bu tür projelerle, bölge halkının okuma alışkanlıklarını pekiştirmek ve gençleri kitap okuma konusunda heveslendirmek amaçlanmaktadır.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem