Tüm karanlık odalardan Türk ismi kaldırılsın

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kimyasal silah kullandığı iftirasını sürdüren TTB Başkanı Fincancı ile ilgili yargı harekete geçerken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerekirse yasal düzenlemeyle bu ismin değişmesini sağlayacağız” dedi.

Politika 26.10.2022 13:13:00 0
Tüm karanlık odalardan Türk ismi kaldırılsın
Tarih: 26.10.2022 13:19

Erdoğan’ın ifadeleri, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve diğer karanlık oda ve meslek örgütlerine karşı da bir düzenleme yapılması gerektiğini akıllara getirdi.

Yasal düzenleme yapılacak

AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, adında ‘Türk’ ibaresi bulunan kuruluşların bu Türk ordusuna kimyasal silah gibi iftiralarının Türkiye düşmanlarının eline koz verdiğini hatırlatarak “Bu durum, Türk olmanın, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşamanın onurunu ve hukukunu hiçe saymaktır. Türkiye’nin onurunu, hukukunu koruyamıyorlarsa isimlerindeki o kutlu kelimenin kaldırılmasından doğal birşey olamaz. Bu konu ile ilgili her türlü yasal düzenleme yapılacaktır. Bu düzenleme sadece TTB için değil TTB benzeri bütün oluşumları kapsayacak” dedi.

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ise “İsminde Türk ibaresi olup da devletine ve milletine ihanet içindeki bütün kuruluşlardan bu ibare kaldırılmalıdır. Buna da müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Böyle bir edepsizliğe bir daha yeltenemesinler

Devlet Bahçeli’nin, Türk Tabipleri Birliği Başkanı’nın “Türk vatandaşlığından çıkarılması”na yönelik sözlerini yerinde bulduğunu söyleyen AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir de meslek örgütlerine dönük mutlaka bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. Aydemir, "Bir müeyyide, bir yaptırım olmalı ki bir daha böyle bir edepsizliğe kimse yeltenmesin. Doğrusu da budur zaten. Orayı ele geçiriyorlar, orada mesleğe dönük, temsil ettiklerine dönük bir gayretleri yok" diye konuştu.

Kaynak: Yeni Akit


Anahtar Kelimeler: karanlık odalardan kaldırılsın
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem