TMBB'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tören ile yemin ediyor CANLI İZLE

TBMM'de tarihi dakikalara şahitlik etti. 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde bir kez daha cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın 2028 yılına kadar sürdüreceği görevi resmen başladı.

Politika 3.06.2023 15:01:00 0
TMBB
Tarih: 03.06.2023 15:08 Güncelleme: 03.06.2023 16:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün ilk olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin törenine iştirak ediyor. 21 devlet başkanı, 13 başbakan ve çok sayıda bakan da törene katılıyor. Erdoğan, akşam saatlerinde ise Çankaya Köşkü'nde yeni kabineyi açıklayacak.

Cumhurbaşkanı yemini; 

"Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine and içerim." 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem