"Sakin kent" Ardahan’a yerli turist akını

"Sakin kent" Ardahan’a yerli turist akını

Kültür Sanat 21.05.2024 12:20:30 0
Tarih: 21.05.2024 12:20
Tarihi ve doğal güzellikleri ile öne çıkan ve turizmin yeni rotası olan Ardahan, yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapıyor.
Doğa turizminin yeni rotası olan Ardahan’a tur şirketleri aracılığıyla kafileler halinde kente gelen ziyaretçiler, Tarihi Ardahan Kalesi, Kura Nehri üzerinden bulunan kanyonlar, Çıldır ilçesinde bulunan Şeytan Kalesi, Hanak ilçesindeki Kura Nehri Vadisi’nde bulunan Harosman Kanyonu, kayalara oyulan Harosman Mağaraları, eski su değirmeni ve dört mevsimin aynı anda yaşandığı yaylalara ve tarihi mekanlara ilgi gösteriyor.
Özellikle doğa meraklılarının ilgisini çeken Harosman Mağaraları, Ardahan’ın gizemli yüzünü keşfetmek isteyenlere ev sahipliği yapıyor. Mağaraların içinde gizlenmiş doğal güzellikler ve tarihî izler bulunuyor. Hanak Çayı’nın akış yönünde yer alan bu mağaraları ziyaret edenler hem kura vadisinde bulunan kanyonun bulunduğu alanı dolaştı, hem de doğa havasını soludu.
Ardahan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde yapılan tanıtım çalışmaları ve düzenlenen etkinlikler sayesinde her yıl ziyaretçi sayısı artan Ardahan’a gelenler, kentin farklı bölgelerindeki el değmemiş güzellikleri keşfederek fotoğraflıyor.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem