Nemrut Krater Gölü turistleri ağırlamaya başladı

Nemrut Krater Gölü turistleri ağırlamaya başladı

Genel 4.05.2024 08:42:32 0
Nemrut Krater Gölü turistleri ağırlamaya başladı
Tarih: 04.05.2024 08:42
Bitlis’in Tatvan ilçe sınırları içinde bulunan Nemrut Krater Gölü, yolunun kardan kapalı olmasına rağmen yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya başladı.
Bölgeye giden turistler araçları ile zirveye kadar çıkarak geri kalan yolu ise doğa yürüyüşü yaparak tamamlıyor. Turistler, yaklaşık 5 saatlik yolu yürüyerek göl kenarında kurdukları çadırlarla doğayla iç içe yaşamanın keyfini çıkarıyor.
Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi kapsamında "Mükemmeliyet Ödülü" alan 2 bin 250 rakımlı Nemrut Kalderası, doğal güzellikleri, eşsiz manzarası ve zengin biyoçeşitliliğiyle yılın her döneminde doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Doğa, vahşi yaşam ve uzay fotoğrafları çeken Bitlis Eren Üniversitesinden Dr. Öğretim Üyesi Cihan Önen de beraberindekilerle yaklaşık 4 saat yürüyerek Nemrut Kalderası’na ulaştı.
Alandaki ziyaretçileri ve kamp yapan 2 Fransız turist ile kalderayı görüntüleyen Önen, "Mayıs ayının başındayız ancak pek çok yerde kar var. Buna rağmen yerli ve yabancı turistler yürüyerek de olsa bölgenin güzelliklerine tanıklık ediyor. Burası harika bir yer" dedi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem