Mahmut Gülaçar; 'SGK Çalışanlarının Zorlukları Dikkate Alınmalı'

Büro Memur-Sen Van Şube Başkanı Mahmut Gülaçar SGK Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, SGK çalışanlarının çözüm bekleyen sıkıntılarını gündeme taşıdı.

Van Haberleri 15.05.2024 01:36:00 0
Mahmut Gülaçar;
Tarih: 15.05.2024 01:41 Güncelleme: 15.05.2024 01:42

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

SGK Haftası'nda çalışma koşulları eleştiri konusu oldu.

Büro Memur-Sen Van Şube Başkanı Mahmut Gülaçar, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) kuruluş yıl dönümü ve Sosyal Güvenlik Haftası münasebetiyle bir açıklama yaparak, SGK çalışanlarının karşılaştıkları zorlukları ve yaşanan sıkıntıları dile getirdi. SGK çalışanları tarafından pandemi dönemi ve EYT sürecinde gösterilen çabanın altını çizen Gülaçar, bu zorlukların çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

SGK PERSONELİNİN YILLARA DAYANAN SORUNLARI

SGK personelinin, yoğun iş yükü altında ve yetersiz personel ile çalışmak zorunda kaldıklarını belirten Başkan Gülaçar, uzun yıllardır personel sayısında eksiklik olduğunu ve bu durumun özellikle 2011 yılından bu yana devam ettiğini vurguladı. Gülaçar, "SGK çalışanları, son açıklanan tasarruf tedbirleri kapsamında yeni personel alımı yapılmayacağını öğrenmiş olup, bu duruma uyum göstereceklerdir" dedi.

SGK ÇALIŞANLARININ BEKLENTİLERİNE VURGU

Başkan Gülaçar'ın dile getirdiği konular arasında, SGK personelinin uzun zamandır yaşadığı sıkıntılar ve özellikle 2011 yılından bu yana birikmiş meseleler yer aldı. İkramiye ödemelerinin alınamamasından tutun, 3600 ek gösterge sorunu, personel alımlarının yapılmaması, teknolojik ekipman yetersizliği gibi birçok konuya değinildi.

Bahsedilen sorunların yanı sıra, gece gündüz ve hafta sonu çalışıp ek masraflarını kendi cebinden karşılayan SGK personelinin fedakarlıkları öne çıkarıldı. 

Mahmut Gülaçar, bu sorunların hazineye katkı sağlayan SGK personelinin unutulmaması gereken özverili çalışmalarının bir parçası olduğunu belirtti ve temsil ettiği çalışanlar adına konunun takipçisi olacağını kaydetti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem