İşçi Kıyımı Yapan Van Büyükşehir'in DEM'li yönetimi 227 kişiyi işe alacak

İşçi kıyımı yapan Van Büyükşehir Belediyesi’nin DEM’li ve hükümlü Başkanı Abdullah Zeydan, yeni personel alımı için mülakat duyurusu yaparak borç yükü ve kota yalanının itiraf etti.

Van Haberleri 14.05.2024 11:32:00 0
İşçi Kıyımı Yapan Van Büyükşehir
Tarih: 14.05.2024 11:56 Güncelleme: 14.05.2024 12:16

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

Van Büyükşehir Belediyesi’nin DEM’li ve hükümlü Başkanı Abdullah Zeydan, Belediye Kanununun 49’uncu maddesine göre belirlenen kotanın üzerinde çalışan olduğu, borç yükü nedeniyle maaşları ödeyemedikleri gerekçesi ile bir gecede mesaj (SMS) göndererek700 işçiyi işten çıkarmıştı.

HANİ ÇALIŞANLARI BORÇ VE KOTA NEDİYLE İŞTEN ÇIKARMIŞTINIZ?

Van Büyükşehir Belediyesi Kurumsal internet sitesinde yaptığı mülakat duyurusu ile 227 kişiye mülakata katılma çağrısı yaptı.

Hani borç çoktu ve maaş ödeyemiyordunuz? 

Hani Büyükşehir Belediyesi’nin tüm gelirleri personel maaşları ve borç taksitlerine gidiyordu? 

Hani Van halkına hizmet üretecek bütçe kalmamıştı?

DEM'Lİ YÖNETİM MÜLAKAT DUYURUSU İLE YALAN SÖYLEDİKLERİNİ İTİRAF ETTİ

Borçlar ve kota aşımı sahte gerekçesi ile işçi kıyımı yapıp, çalışanların ekmeği ile oynadınız. Şimdi de 227 kişilik isim listesi yayımlayarak işe alım için mülakata çağırıyorsunuz?

Bütçeniz yoksa ve maaş ödeyemiyorsanız, duyurusunu yaptığınız mülakatla alacağınız 227 kişiye maaşları nasıl ödeyeceksiniz?

Belediye Kanununun 49’uncu Maddesine göre aştığını söyleyerek, kanun yeni işçi alma derken siz işçileri işten çıkarmıştınız. Şimdi mülakatla alacağınız kişiler için kotayı nereden buldunuz?

ÇALIŞANLAR YANDAŞLARA YER AÇMAK İÇİN ÇIKARILMIŞ

Van Postası Gazetesi olarak “VAN BÜYÜKŞEHİR'İN DEMLİ BAŞKANI ABDULLAH ZEYDAN'IN PERSONEL KOTASI VE MAAŞ YALANLARI ELİNDE PATLADI" başlıklı haberimizde Van Büyükşehir Belediyesi’nin personel sayısının kotanın altında bir rakam olan yüzde 28 düzeyinde olduğunu, aylık yaklaşık bütçe gelirlerinin personel maaşlarını ödemeye, borç taksitlerini yatırmaya, Van halkına hizmet etmeye ve cari giderleri karşılamaya engel olmadığını yayınlamıştık.

Haberimizde işçi kıyımının Van Büyükşehir Belediyesi’nin DEM’li yönetiminin yandaşları işe alabilmek için kontenjan açmak amacıyla yapıldığını da yazmıştık.

Çalışanları işten çıkarma talimatının Başkan Abdullah Zeydan’a yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre HDP Yerel Yönetimler Birimi Van İrtibat Bürosu’ndan geldiğini, işten çıkarmanın maaş ve kontenjanla ilgisi olmadığına dikkat çekmiştik.

İŞTE MÜLAKAT DUYURUSUNDA YAYIMLANAN İSİM LİSTESİ

 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem