İşçi Kıyımı Yapan Van Büyükşehir'in DEM'li Başkanı Zeydan, Yandaş Personel Alım Listesini Açıkladı

Borç yükü ve personel çalıştırma kontenjanının çok aşıldığı gerekçesi ile 700 kişinin işine son veren Büyükşehir Belediyesi’nin DEM’li yönetimi 222 kişiden oluşan yandaş personel alım listesini açıkladı.

Van Haberleri 20.05.2024 21:28:00 2
İşçi Kıyımı Yapan Van Büyükşehir
Tarih: 20.05.2024 22:01 Güncelleme: 20.05.2024 22:33

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Borç yükü bahanesi ile maaşları ödeyemeyecekleri ve personel çalıştırma kontenjanının çok aşıldığı gerekçesi ile 700 kişinin işine son veren Büyükşehir Belediyesi’nin DEM’li yönetimi 222 kişiden oluşan yandaş personel alım listesini açıkladı.

MAAŞ ÖDEYEMEME VE KONTENJAN AŞIMI YALANI İLE İŞÇİ KIYIMI YAPMIŞLARDI

Van Büyükşehir Belediyesi iştirakleri olan Belvan LTD ŞTİ ve Vansu Personel A.Ş.’de çalışan işçilere gönderdikleri (SMS) mesaj ile işten çıkaran DEM’li ve hükümlü Başkan Abdullah Zeydan, işten çıkarma mesajında “Belediye Kanunu'nun 49. Maddesinde belirtilen personel maaş oranlarının çok üzerinde bir personel gideri oluştuğu mali incelemeler sonucu tespit edilmiştir. Belediyemizin mali durumu, borç yükü, maaş ödemede yaşanan zorluklar nedeniyle üzülerek iş akdinize son verilmiştir. Bugüne kadar vermiş olduğunuz emeklerinizden dolayı teşekkür ederiz.” İfadeleri kullanmıştı.

DEM’li ABDULLAH ZEYDAN'IN PERSONEL KOTASI VE MAAŞ YALANI ELİNDE PATLAMIŞTI

DEM’li ve hükümlü Başkan Abdullah Zeydan’ın işten çıkarma gerekçesi olarak öne sürdüğü maaş ödeyememe ve personel kotası aşımı iddialarının yalan olduğunu, gerçeğin ise işe almak istediği yandaşlara yer açmak olduğunu, gerçekleri yayınlayarak ortaya çıkarmıştık.

SÖZDE MÜLAKAATLA 222 YANDAŞ ALINACAĞI DUYURULDU

227 kişi için mülakat duyurusu yapan Van Büyükşehir Belediyesi’nin DEM’li yönetimi,  sözde mülakat sonucunda 222 kişinin sınavı geçtiğini ilan etti. 

Van Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde ilan edilen listeye 27 Mayıs 2024 Pazartesi günü mesai bitimine kadar yapılabilecek.

VAN BÜYÜKŞEHİ BELEDİYESİ'NİN YANDAŞ İŞÇİ GEÇİCİ SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

Van Büyükşehir Belediyesi, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı sözleşmeleri kapsamında geçici işçi olarak çalışanları, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin geçici maddeleri gereğince sürekli işçi kadrolarına veya mahalli idare şirketlerinde işçi statüsüne geçirme amacıyla gerçekleştirilen sınavın sonuçlarını açıkladı. Bu kapsamda sınavlara katılan ve başarılı bulunan işçilerin isim listesi, Van Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesi https://van.bel.tr/ üzerinden duyuruldu.

SINAV İŞLEMLERİ VE İTİRAZ SÜRECİ DETAYLARI

Açıklanan bilgilere göre işçilerin kadro geçiş sınavları yazılı, sözlü veya uygulamalı olarak yapılabilecek şekilde belirlenebilir. Sınav yer ve saat bilgileri belediyenin internet sayfasında ilan edilmiş ve bu ilanın tebliğ yerine geçtiği, ayrı bir tebligat yapılmayacağı belirtildi.

15 Mayıs 2024 ile 17 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılan sınavın sonuçları ilan edildi.

Söz konusu ilana yapılan itirazlar için son tarih olarak 27 Mayıs 2024 Pazartesi günü mesai bitimine kadar belirlendiği, itirazların ise Van Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı Genel Evrak Kayıt birimine şahsen veya avukat aracılığıyla yapılabileceği bilgisi verildi.

İTİRAZ SÜRECİ

Açıklanan itiraz süresi andıran kişilerin müracaatlarını 27 Mayıs 2024 Pazartesi gününe dek mesai bitimine kadar gerçekleştirebilecekler ve itirazlar Van Büyükşehir Belediyesi resmi evrak kayıt birimine yazılı ve gerekçeli olarak sunulacak.

Sınav sonuçları ve süreci hakkında detaylı bilgiye Van Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinden ulaşabilir, sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyen adaylar ise söz konusu itiraz süresi içinde gerekli işlemleri yerine getirebilirler.

İLGİLİ HABERLER

İşçi kıyımı kervanına Van Büyükşehir’in DEM’li Başkanı Abdullah Zeydan da katıldı

Van Büyükşehir’in DEM’li Başkanı Abdullah Zeydan’ın Personel Kotası ve Maaş Yalanları Elinde Patladı

İşçi Kıyımı Yapan Van Büyükşehir'in DEM'li yönetimi 227 kişiyi işe alacak

SÖZDE SINAV SONUÇLARI:

 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Yunus fikret Şensoy
21.05.2024 22:57:38
Yandaş veya başka jir şey sonuçta kazananların listesini halka açık şekilde açıklıyor Yandaş olmanızla birlikte kuyruk acınız geçmedi hala

İzzettin Türel
24.05.2024 05:05:25
Yandaş oldukları herhallerinde belli soyisimlerindede bellidir,sanki vanda vanlı adammı kalmamış yuksekovali hakkarlı getirip başkan yaptilar, Allah'u teala kabul etmesin bu dunyada atlarını koştursunlar birde ahiret hayatida var 700 garibani mağdur etti işten çıkardı formalıta icabı sinav yapıp yandaşlarinı işe alıyor zalım oğlu zalim zalimler için yaşasın cehennem.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem