İpekyolu'nda İşten Atılan 185 İşçi Belediye Önünde Eylem Kararı Aldı!

İpekyolu Belediyesi'nde DEM Partili Başkan Cevdet Altındağ tarafından büyük işçi kıyımı yapılıyor.

Van Haberleri 3.05.2024 16:47:00 0
İpekyolu
Tarih: 03.05.2024 17:10 Güncelleme: 03.05.2024 17:28

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz İpekyolu Belediyesi'nden hukuka aykırı şekilde işten çıkarılan sendika üyesi işçilerle birlikte belediye önünde basın açıklaması yaptı. 

İPEKYOLU BELEDİYESİ EYLEM ALANINA DÖNÜŞTÜ

İpekyolu Belediyesi'nde hukuksuz olarak işten çıkarılan işçiler, Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz öncülüğünde belediye önünde toplanarak basın açıklaması gerçekleştirdi. 

HUKUKA AYKIRI İŞTEN ÇIKARMALARIN GÖLGESİNDE İPEKYOLU

Basın açıklamasında, İpekyolu Belediyesi yönetiminin seçilmiş Belediye Başkanı Cevdet Altındağ'ın göreve gelir gelmez hukuka aykırı şekilde 185 işçiyi işten çıkardığı ve bu sayının 385'e çıkabileceğinin sinyallerini verdiği belirtildi. İşten çıkarılanların arasında son altı ayda göreve başlayan işçilerin de olduğu vurgulandı. 

İPEKYOLU BELEDİYESİ YÖNETİMİNİN SAMİMİYETSİZLİĞİNE TEPKİ

Yapılan açıklamada, İpekyolu Belediyesi yönetiminin emek düşmanlığı yaptığı ve seçimlerden önce destek isteyip şimdi işçilere ihanet ettiği ifade edildi. Sendikanın işçilerin yanında olduğu ve emekçilere yönelik bu haksız uygulamalar nedeniyle yönetime ciddi uyarılarda bulunulduğu belirtilerek, işçilerin işlerine dönünceye kadar eylem yapılacağı bildirildi. 

İPEKYOLU BELEDİYESİNE MEYDAN OKUYAN İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLERİN DİRENİŞİ

İşten çıkarılan işçiler, belediye önünde attıkları sloganlarla tepkilerini göstererek, mücadelelerinin sürdürüleceğinin sinyalini verdiler. İşçiler, “Ekmeğimize uzanan eller kırılsın”, “Baskılar bizi yıldıramaz” “İşçi sendika omuz omuza”,  “Direne direne kazanacağız” “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız”gibi sloganlarla duruşlarını ortaya koydular. 

HALKTAN DESTEK ÇAĞRISI VE HUKUKİ MÜCADELE VURGUSU

Hizmet-İş Sendikası, İpekyolu halkından işçilerin haklı mücadelesine destek olmalarını istedi. Aynı zamanda, işten çıkarılan işçilere yönelik hukuki süreçlerin de başlatıldığı duyuruldu. Sendikanın, işçiler ve devletin yanında olduğu, mücadelenin hukuk zemininde süreceği açıklandı. 

HİZMET-İŞ SENDİKASI'NDAN VE İŞÇİLERDEN DİK DURUŞ

işçilere verdiği destekle bilinen Hizmet-İş sendikasının, İpekyolu Belediyesi'nde yaşananların kabul edilemez olduğunu ve işçiler işlerine dönene kadar eylemlerine devam edeceğini vurgularken, halktan da destek talebinde bulundu. Emekçilerin hak arayışının sadece belediye önündeki eylemlerle sınırlı kalmayacağı ve hukuki alanda da güçlü bir şekilde süreceği mesajı verildi. Bu gelişmeler Işçi kıyımı yapan İpekyolu Belediyesi'nin karşısında sendikanın ve işçilerin dik duruş sergilediği bir tablo ortaya koydu.

HİZMET İŞ SENDİKASI'NIN İPEKYOLU BELEDİYESİ ÖNÜNDE YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASI

İpekyolu Belediyesi'nin DEM Partili Başkanı Cevdet Altındağ'ın yaptığı işçi kıyımına tepki gösteren Hizmet- İş Sendikası Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

İpekyolu Belediyesi’nde daha önce işe alınan arkadaşlarımızdan 185 kişinin işine SMS gönderilerek son verilmiştir.

İpekyolu Belediyesi emekçileri, açık bir emek düşmanlığı ile karşı karşıyadır. 31 Mart 2024 tarihinde yerel seçimleri kazanan İpekyolu Belediyesi’nin DEM Partili Belediye Başkanı Cevdet Altındağ 185 işçimizi hukuksuz bir şekilde işten çıkarmıştır.

Belediye başkanlarının İpekyolu halkına gece gündüz, kar kış , sıcak soğuk demeden fedakarca hizmet eden işçileri hiçbir gerekçe göstermeden işten çıkarması, iyi niyetle açıklanabilecek bir durum değildir.

“YÖNETİCİLERİN SAMİMİYETSİZLİĞİ ORTADADIR”

İşçi arkadaşlarımızın iş akitlerinin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın hemen ertesinde sonlandırılması İpekyolu Belediyesi yöneticilerinin emeğe ve emekçiye bakışını, samimiyetsizliğini ortaya koymuştur.

“ÖNCE OY İSTEDİLER ŞİMDİ İŞÇİLERE İHANET EDİYORLAR”

Seçimden önce belediye işçilerinden oy isteyen İpekyolu Belediyesi Başkanı Cevdet Altındağ, şimdi aynı işçileri sırtından vurmaktadır. Belediye işçilerini seçim öncesi dönemde sıçrama tahtası olarak gören, sonra da onlara ihanet eden zihniyet yenilmeye mahkûmdur.

“BELEDİYE BAŞKANININ İLK İŞİ İŞÇİ ÇIKARMAK MIDIR?”

İpekyolu Belediyesi Başkanı Cevdet Altındağ, halkımızın oyu ile geldiğiniz makamda ilk icraatınız işçilerimizi işten çıkarmak mıdır?

“185 ARKADAŞIMIZI HUKUKSUZ BİR ŞEKİLDE İŞTEN ÇIKARDILAR”

İpekyolu Belediyesi Başkanı Cevdet Altındağ, sendikamız üyesi 185 işçi arkadaşımızın iş sözleşmelerini hukuka aykırı bir şekilde feshetmekle kalmamış, 385 arkadaşımızın da iş sözleşmesinin feshedileceğinin sinyalini vermiştir.

İşçi-Memur olmak üzere tüm belediye çalışanları tedirgin ve İpekyolu halkı şaşkınlık içerisindedir. Çünkü belediyede iş barışı ve huzuru bozulmuş, belediyenin kurumsal işleyişi yok edilmiştir.

“SENDİKA OLARAK HUKUKİ SÜREÇLERİ BAŞLATTIK”

Hizmet-İş sendikamız İpekyolu Belediyesi’nde örgütlü ve yetkili sendikadır. Sendikamız işten çıkarılan üyelerimizi korumak için tüm hukuki süreçleri başlatmıştır.

“DEM PARTİLİ İPEKYOLU BELEDİYE YÖNETİMİNİ UYARIYORUZ”

İpekyolu Belediyesi Başkanı Cevdet Altındağ ve yönetimini uyarıyoruz; Yaptığın işçi kıyımıdır, emekçileri aileleri ile birlikte işsizliğe ve yoksulluğa mahkum etmektir. Gittiğiniz yol yol değildir, bu yanlıştan dönün. Emekçinin işi, aşı ve gelecekleri ile oynamayın. Haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkardığınız üyemiz olan emekçileri ise geri alın. Bilindik bahaneler ve mesnetsiz yaklaşımların arkasına sığınmadan emekçi arkadaşlarımızı işlerine döndürün. Bu kıyıma ve adaletsizliğe son verin.

Sendikamız üyesi emekçilerimiz kimsesiz değildir. Türkiye’nin en büyük sendikası olan Hizmet-İş Sendikası sonuna kadar üyelerimizin yanındadır. Mağdur edilen üyelerimizin hak ve hukukuna sahip çıkacağız. Emekçi arkadaşlarımıza bu haksızlığı yaşatanların karşısında dimdik duracağız.

“VAN HALKINDAN HAKLI MÜCADELEMİZE DESTEK İSTİYORUZ”

Ekmek ve rızık olayı farklıdır, insan ekmeği ve rızkı için elinden gelen her şeyi yapar. Bu nedenle Van halkında da işçilerimizin hakları için yaptığımız bu onurlu mücadelemize destek vermelerini istiyorum.

“BELEDİYE ÖNÜNDE DİRENİŞ BAŞLATIYORUZ”

Üyelerimizle birlikte İpekyolu Belediyesi’nin önünde kararlı bir direniş başlatıyoruz. Eylemimiz arkadaşlarımız işlerine geri dönünceye kadar devam edecektir. Sendikamız bundan önce olduğu gibi bu direşininde de haksızlıklara karşı başarıyla müjdeli sonuca ulaşacaktır.  Biz sendika olarak sadece yaptığımız bu basın açıklaması ile kalmayacağız. Arkadaşlarımız işe dönünceye kadar İpekyolu Belediyesi’nin önünde direnişimiz devam edecektir.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem