İpekyolu Belediyesinin 185 işçinin işine son vermesi protesto edildi

İpekyolu Belediyesinin 185 işçinin işine son vermesi protesto edildi

Van Haberleri 3.05.2024 15:37:00 4
İpekyolu Belediyesinin 185 işçinin işine son vermesi protesto edildi
Tarih: 03.05.2024 15:37 Güncelleme: 03.05.2024 18:01

Van’da sendika üyeleri ve işçiler, DEM Partili İpekyolu Belediyesinin ilk etapta 185 işçinin işine son vermesini protesto etti.

DEM Partili İpekyolu Belediyesi, dün itibariyle 185 işçinin iş akdine son verirken 380 kişinin de iş sözleşmesini feshedileceği sinyalini verdi. 

Bugün HAK-İŞ Van Şubesi öncülüğünde, işten çıkarılanlar belediye binası önünde toplanarak kararı protesto etti.

HAK-İŞ Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz, burada yaptığı basın açıklamasında, 31 Mart’ta seçimi kazanan DEM Partili Canan Uzunay ve Cevdet Altındağ’ın 185 emekçiyi haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkardığını söyledi. Belediye başkanlarının ilk icraatının, İpekyolu halkına gece-gündüz, kar-kış, bayram, tatil demeden fedakârca çalışan işçileri, hiçbir gerekçe göstermeden işten çıkarmak olmasının iyi niyetle açıklanabilecek bir durum olmadığını ifade eden Akdeniz, “İşçi arkadaşlarımızın iş akitlerinin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın hemen ertesinde sonlandırılması, İpekyolu Belediyesi yöneticilerinin emeğe ve emekçiye bakışını, samimiyetsizliğini ortaya koymuştur. Seçimden önce belediye işçilerinden oy isteyen İpekyolu Belediyesi Başkanı Cevdet Altındağ, şimdi aynı işçileri sırtından vurmaktadır. Belediye emekçilerini seçim öncesinde sıçrama tahtası olarak gören ve sonra da onlara ihanet eden zihniyet, yenilmeye mahkûmdur. İpekyolu Belediyesi Başkanı Cevdet Altındağ, sendikamız üyesi 185 işçi arkadaşımızın iş sözleşmelerini hukuka aykırı şekilde feshetmekle kalmamış, 380 arkadaşımızın iş sözleşmesinin de feshedileceğinin sinyalini vermiştir” dedi.


Haber Kaynak : İHA
Ahmet ertan
3.05.2024 20:30:14
Allah kabul etmesin insallah

Hasan krmz
3.05.2024 20:42:17
Haksiz ve kuralsız bir şekilde çıkarıldık oluşan bu durum hepimizi zor duruma koydu gerçekten çıkan bütün arkadaşlar yoksul insanlar bu durumun peşinde ve elimizden ne gelirse yapacağız.

Celal yavuzer
3.05.2024 21:41:51
Arkadaşlar bilmeden etmeden herkes bir yorum yapıyor arkadaşlar bunların yerinde sizlerde olabilirdiniz önce herkes kendi vicdanının muhasebesini yapsın öyle konuşsun burada altı ayda olsa yedi ayda olsa yeni giren işçiler vardı bunlar evlerine ekmek götürüyordular kanserli hastaları vardı ya da kimisi düğün yapacaktı kimisi gün ekmeği bulamıyordu tamam mı kar kış demeden herkes çalıştı ben diğer arkadaşları da yadırgamıyorum ama her gelen konuşuyor ağzına geleni söylüyor patavatsız bir şekilde konuşuyor önce herkes kendi vicdanının muhasebesini yapsın öyle konuşsun

Erkan kaya
3.05.2024 22:07:36
Eleştirilen kayyım çıkarımlarının aynısını yapmak demokratiklikse yere batsın demokratikliğiniz

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem