HDP’li Azim Yacan yattığı yerden ne kadar maaş alıyor?

HDP’ye oy veren Vanlı seçmen, Eski İpekyolu Belediye Başkanı Azim Yacan’ın cezaevinde yattığı yerden ne kadar maaş aldığını merak ediyor.

Öteki Gündem 8.03.2023 21:13:00 0
HDP’li Azim Yacan yattığı yerden ne kadar maaş alıyor?
Tarih: 08.03.2023 21:22 Güncelleme: 09.03.2023 18:34

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

Mart 2019’da yapılan mahalli idareler seçimlerinde İpekyolu Belediye Başkanı olarak seçilen Azim Yacan, 2019 yılı Kasım ayında Terör örgütü üyesi olma suçlaması ile başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınmış, daha sonra da tutuklanarak ceza evine gönderilmişti. 

AZİM YACAN YATTIĞI YERDEN NE KADAR MAAŞ ALIYOR?
Terör örgütü üyesi olmak suçlaması ile ağır ceza mahkemesinde tutuklu olarak yargılanan Eski İpekyolu Belediye Başkanı Azim Yacan, cezaevinde olmasına ve çalışmamasına rağmen, ayda ne kadar maaş aldığı HDP’li seçmenler tarafından merak ediliyor. 

Görevine son verilmeyen, ancak açığa alınarak tutuklu yargılanan Azim Yacan Kasım 2019'dan bu yana tahakkuk eden maaşının üçte ikisini almaya devam ediyor. Azim Yacan görevde olsaydı sadece maaş olarak 50 bin lira alacaktı. Açığa alındığı için maaşının üçte ikisi ödenen Azim Yacan, cezaevinde yattığı yerden 33 bin 975 lira maaş alıyor. 

GÖREVDE OLSAYDI TOPLAM NE KADAR ALACAKTI?
Şu an yürürlükteki mevzuata göre belediye başkanları, belediye şirketlerindeki görevlerinden sadece birinden maaş alabiliyor. 

HDP’li Azim Yacan görevde olsaydı 50 bin lira maaş, Meclis ve encümen toplantılarından ayda 5 bin 500 lira hakkı huzur, belediye şirketlerinden sadece birinden 26 bin 600 lira alacaktı. Toplamda ise 82 bin lira aylık maaş alacaktı. 

SEÇİLMİŞ VEYA ATANMIŞ BAŞKANLARIN MAAŞLARI FARKLI MI?
Belediye kanununa göre seçilerek veya vekaleten atanarak başkanlık görevini yerine getirenlerin özlük hakları ve maaşlarında bir fark söz konusu olmuyor. Maaş ve diğer özlük hakları ile ilgili hesaplamalar, kanun ile belirtilen usullere göre hesaplanıyor. 

İpekyolu Belediyesi’nde HDP’li Azim Yacan görevde olsaydı ne kadar alacaktıysa, devamında içişleri bakanlığı tarafından yapılan atama ile Belediye Başkanlığı görevini vekaleten yürüten kaymakamlar da aynı miktarda ve aynı usuller ile maaş ve özlük haklarını alıyor. 

HDP’Lİ SEÇMEN SORUYOR; AZİM YACAN'IN MAAŞINI NEDEN YAZMIYORSUNUZ?
HDP’ye oy veren seçmen, “kentin ve halkın ihtiyaçlarını öncelikli olarak çözmek için çalışan, verdiği hizmetlerden halkın memnun olduğu Kaymakamların maaşlarını yazanlar, cezaevinde yattığı yerden 33 bin 975 lira maaş alan Azim Yacan’ın maaşını neden yazmıyor” diye soruyor. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler: Yacan yattığı yerden kadar alıyor?
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem