Gece Muhafızı Filmi’nin Dünya Prömiyeri Van YYÜ’de gerçekleştirildi

1. Ortadoğu Sinemaları Sempozyumu çerçevesinde İranlı senarist ve film yönetmeni Reza Mirkarimi’nin ‘The Night Guardian / Gece Muhafızı’ adlı filminin dünya prömiyeri, sempozyum kapanışında yapıldı.

Van Haberleri 25.10.2023 21:00:00 0
Gece Muhafızı Filmi’nin Dünya Prömiyeri Van YYÜ’de gerçekleştirildi
Tarih: 25.10.2023 21:02

Filmin İran tarafından Oscar’a aday gösterildiğini belirten MedyaLab Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Afif Ataman, sempozyum kapsamında böyle bir filmi izleyiciyle buluşturmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

20-23 Ekim tarihleri arasında alanında ilk olma özelliği taşıyan ve Van YYÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilen, birçok ulusal ve uluslararası kurumun da paydaşı olduğu ‘1. Uluslararası Ortadoğu Sinemaları Sempozyumu’ kapanış oturumunda İranlı yönetmenin filmi izleyicilerle buluştu.

Ortadoğu sinemasının öncü isimleri ile dünya çapında sinema profesyonellerini Van’da buluşturan sempozyum, ulusal ve uluslararası çok sayıda bildirinin sunumunun ardından ‘Gece Muhafızı’ adlı filmle kapanışını gerçekleştirdi.

Yerli ve yabancı çok sayıda katılımcının yoğun ilgi gösterdiği film galası öncesinde yönetmen, senarist Reza Mirkarimi’nin sinema dili, anlatısı üzerine Dokuz Eylül Üniversitesi Film Tasarımı ve Yönetmenliği Bölümünden Doç. Dr. Sabire Soytok ile Tahran Üniversitesinden Doç. Dr. Abdohossein Laleh bir oturum gerçekleştirdi.

Dünya prömiyeri Van YYÜ’de gerçekleştirilen filmi Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve eşi Duygu Şevli, Yönetmen Reza Mirkarimi, Van YYÜ Senato Üyeleri ile birlikte izlediler. Reza Mirkarimi, film gösteriminden sonra senaryo yazma, film yapım süreci ve deneyimleri üzerine söyleşi gerçekleştirdi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Ortadoğu topraklarının tarihsel ve kültürel mirasına dair vurgular barındıran Ortadoğu sinemalarındaki anlatıların ortaya konulduğu sempozyum kapsamında bu sinemaları Van YYÜ’de misafir etmenin kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu ifade etti. Rektör Şevli, “Gece Muhafızı adlı filminin dünya prömiyerini Van’da, Üniversitemizde yapan Reza Mirkarimi’ye; sempozyuma değer katan Semih Kaplanoğlu’na, Derviş Zaim’e, Lübnanlı yönetmen Hady Zaccak’a ve katkıda bulunan herkese teşekkür ederim” dedi.

Ortadoğu sinemalarını farklı bir perspektifle ele alındığı sempozyumun kapanış oturumunda Rektör Şevli, Reza Mirkarimi’ye plaket takdiminde bulundu. 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem