Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu'nun koltuk kavgasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan değerlendirme geldi.

Politika 7.07.2023 10:47:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı
Tarih: 07.07.2023 10:50

Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu'nun koltuk kavgasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan değerlendirme geldi. Erdoğan, "Masadan kalktı diye iktidar ortaklarına aşağılık hakaretlerde bulundular, 3 gün sonra yollarına devam ettiler. Dün baba oğul videosu çekenlerin, bugün gırtlak gırtlağa gelmesinin bizim açımızdan hiçbir kıymeti yok" dedi.

Türkiye, kaderini belirlediği tarihi bir seçimi geride bıraktı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferiyle sonuçlanan seçim sonrası CHP'de sular durulmadı.

CHP'deki koltuk kavgası

"Yolumuza devam ediyoruz" demesine rağmen hala Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifasını bekleyenler var.

Kılıçdaroğlu'nun bırakmak istemediği koltuğa göz dikenler de cabası...

Ana muhalefetteki bu iç karışıklık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da gündemindeydi.

"Dün baba oğul videosu çekenler, bugün gırtlak gırtlağa..."

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul ve Ankara'daki hizmet eksikliğinden girdi, sözü baba oğul videosuna getirdi.

"İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 4 yıldır hiçbir hizmet alamayan şehirlerimizi, tekrar hizmet ve eserlerle kavuşturacağız." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

Muhalefetin kavgalı, dağınık, gerçekten içler acısı haline bakıp da gelecek seçimler dahil hiçbir seçimi çantada keklik göremeyiz. Bugün birbirlerine demediğini bırakmayanlar, yarın çıkarları uğruna can ciğer kuzu sarması olmakta asla tereddüt etmezler. Son seçim sürecinde bunun sayısız örneğini gördük, yaşadık. Masadan kalktı diye iktidar ortaklarına aşağılık hakaretlerde bulundular, 3 gün sonra hiçbir şey olmamış gibi yollarına devam ettiler. Dün baba oğul videosu çekenlerin, bugün gırtlak gırtlağa gelmesinin bizim açımızdan hiçbir kıymeti yoktur.

"Kayıkçı kavgalarıyla işimiz olmaz"

Değişim adı altında yürütülen kayıkçı kavgalarıyla bizim işimiz olmaz. Bugün değişim diye Bolu'dan Ankara'ya yürüyenler, ona her türlü hakareti yapanlar... Dün genel başkanınız İstanbul'dan Ankara'ya yürüyordu. O zaman yollar yürümekle aşınıyor muydu? Şimdi ne oldu? 'Yollar yürümekle aşınmaz' demeye başladılar. Bunlar çok kısa bir süre öncesinin tarihini de unutuyorlar. Zihniyet değişmedikten sonra CHP Genel Müdürlüğü'ne başına hangi kumpasla kimin getirildiğinin bizim nazarımızda hiçbir anlamı bulunmuyor.

Zafer getiren illere ziyaretler başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

28 milyon kardeşimize teşekkür ederiz. Bayburt birinciliği yine kimseye kaptırmadı. Gümüşhane, ikinci oldu. Ziyaretlerimize hafta sonu başlıyoruz. Hem kendilerine teşekkür edeceğiz, hem de yapımı tamamlanan projelerimizin açılışını yapacağız.

"Sandığa gidenler, demokrasi kahramanı"

Türkiye, gelecekteki sonuçları itibarıyla çok kritik bir seçim yaşadı. Masanın görünür görünmez ortaklarıyla mücadele ettik. Ahlaki çizgilerin hepsini lekelediler. Türk demokrasinin namusunu ve şerefini biz kurtardık. Sandığa gidenleri, demokrasi kahramanı olarak görüyoruz.

"Dünyada görülmemiş eşsiz bir zafer"

Elbette kırılması zor bir rekordur. Bu, dünyada kimsenin göremediği eşsiz bir zaferdir. Umutlarını ülkemize bağlamış olanlara seçim zaferini armağan ediyoruz. Gerilime prim vermediğiniz için ayrımcılık yapmadığınız için her birinizi kutluyorum. Millet olarak nasıl büyük bir badire atlattığımız zamanla çok daha iyi anlaşılacaktır.

"Her seçim, bir imtihan"

Her seçim, siyasetçiler için bir imtihandır. Her siyasi parti, sandık sonuçlarını çok iyi okur ve analiz eder. Sandıktan gelen mesajı anlamaya çalışır. Bunları yapmayanlar da silinir, gider. Bugün ismini dahi hatırlamadığımız birçok parti var. Seçim sonuçlarını partimiz için bir muhasebe haline getirdik. Eksiklerimizi, hatalarımızı, kusurlarımızı görmeye çalıştık.

"Beğenilen yanlarımızı güçlendireceğiz"

Zafer sarhoşluğuna kapılmadık. Şımaranlardan, kibirlenenlerden asla olmadık. Sultan Fatih'i kendimize örnek aldık. Anamızın ak sütü gibi helal olan tarihi başarımızı doyasıya kutlarken, eleştirilerimizi de yapıyoruz. Tartışmasız zafere rağmen negatif ayrışmanın farkındayız. Kimi şehirlerin milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı tercihlerini görüyoruz. Eksik alanlara süratle müdahale edeceğiz. Vatandaşın beğendiği yanlarımızı güçlendireceğiz.

"31 Mart 2024'te kötü gidişe 'dur' diyeceğiz"

Ekim ayında yapmaya planladığımız büyük kongremize bu anlayışla hazırlanıyoruz. Kongremiz, seçimler için ihtiyacımız olan sinerjiyi de sağlayacaktır. Diğer seçimlerden daha fazla asılmamız gerekiyor. CHP'nin elinde kan kaybeden illerimiz kurtarılmak için gün sayıyor. Muhalefetin belediye başkanları, koltuk kavgalarından başlarını kaldıramıyor. İki tanesi zaten 3 ay boyunca Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağım diyerek kendi şehirlerini unuttular. İnşallah 31 Mart 2024 tarihinde bu kötü gidişe dur diyeceğiz.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem