ATM'den para çekerken tüm paranız gidebilir! Şifreyi tuşlarken sakın ama sakın bunu yapmayın

Son dönemde bankalar, ATM'lerden para çekerken dikkatli olunması gerektiği konusunda vatandaşları uyarıyor. Bu önemli uyarı, dolandırıcıların bankamatikleri hedef alarak insanları mağdur etme potansiyeline dikkat çekiyor.

Ekonomi 28.06.2023 00:03:00 0
ATM
Tarih: 28.06.2023 00:06

Son dönemde, ATM'lerden para çeken ve yatıran herkesi ilgilendiren önemli bir konu gündeme geldi. Uzmanlar, kullanıcıları ATM'lerde işlem yaparken şifrelerini gizli tutmaları konusunda uyarıyor. Özellikle şifreyi tuşlarken başkalarının görebileceği şekilde davranmaktan kaçınmanın önemli olduğuna dikkat çekiliyor. Kart şifresinin gizliliği büyük bir önem taşıyor ve bu nedenle ATM'de tuşları gizlice ve dikkatli bir şekilde tuşlamak gerekiyor.

Şifre güvenliği, kişisel finansal bilgilerin korunması açısından son derece önemlidir. Bazı dolandırıcılar, ATM'lerde başkalarının şifrelerini izleyerek bu bilgileri kötü amaçlarla kullanabilmektedir.

Uzmanlar, ATM kullanırken şifrelerin gizli tutulması ve tuşlamalar sırasında dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

Ayrıca, ATM'leri kullanırken çevrede şüpheli hareketler veya takılmış cihazlar olup olmadığının kontrol edilmesi de önemlidir. Güvenlik kameralarının bulunduğu ve yoğun insanların bulunduğu bölgelerin tercih edilmesi, dolandırıcılık riskini azaltmaya yardımcı olur.

Eğer kartınız sıkışırsa, panik yapmadan ATM cihazının üzerindeki telefon numarasını arayarak yardım isteyebilirsiniz. Doğum tarihi ve telefon numarası gibi kolay tahmin edilebilecek bilgilerin şifre olarak seçilmemesine de dikkat çekiliyor. Karmaşık rakamların kullanıldığı bir şifre oluşturmanız önerilmektedir.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem