AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdulahat Arvas oldu

AK Parti 27 . Dönem Van Milletvekili Abdulahat Arvas'ın Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanacağı netleşti.

Van Haberleri 16.01.2024 19:39:00 1
AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdulahat Arvas oldu
Tarih: 16.01.2024 19:41 Güncelleme: 18.01.2024 05:23

Aylardır Van’da en çok konuşulan ve Van'ın ilk gündem maddesi olan, “AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olacak?” sorusunun cevabı bulundu.

AK Partiden Van’da Büyükşehir ve ilçe belediye başkanı olmak için aday adayı olan isimlerin birçoğu Ankara’da kulis çalışması yapmaya devam ederken, Ankara kulislerinden farklı gelişmelerin yaşandığına tanıklık ediyoruz.

Ankara ve Van kulislerine bomba gibi düşen Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanacak olan o isim belli oldu.

Adayın  kim olacağının belirlenmesi Ankara  ve Van'da AK Parti kulislerinde de hareketli dakikaların yaşanmasına neden oldu:

İŞTE VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKAN ADAYI İÇİN AÇIKLANACAK O İSİM!

AK Parti Genel Merkezi kaynaklarından edinilen kulis bilgisine göre, yürütülen çalışmaların ardından Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için, 27. Dönem Van Milletvekili Abdulahat Arvas’ı Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirledi.

Van büyük Şehir Başkan adayı olarak açıklanması beklenen Abdullahat Arvas, AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray ve İl Kadın Kolları Başkanı Havva Duran Genel Merkez tarafından Ankara’ya davet edildi.

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan 18 Ocak 2024 Perşembe günü Aralarında Van'ın da olduğu 17’si Büyük şehir olmak üzere 48 ilin Belediye Başkan adayını  resmen açıklayacak.

Van Büyük şehir Belediye Başkanının açıklanmasının ardından,  ilçe belediye başkan adaylarının da bir hafta içinde açıklanması bekleniyor…

ABDULAHAT ARVAS KİMDİR?

Abdulahat Arvas, 27 Ekim 1969 da Erciş'te dünyaya geldi. Babasının ismi Cebrail, annesinin ismi Medine'dir. Abdulahat Arvas, Van İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Arapça dili ve Kur'an ilimleri üzerine medrese eğitimi aldı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrenimi devam etmektedir. Abdulahat Arvas, sanayici ve işadamı olarak, Van, Adana ve Kocaeli Organize Sanayi Bölgelerinde bulunan üretim tesisleri Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Abdulahat Arvas, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van kurucu Şube Başkanlığı, Önder İş Dünyası Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÖNSİAD) Van Kurucu Şube Başkanlığı, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Disiplin Kurulu Başkanlığı, Van Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Kurul Üyeliği, Van Valiliği Mikro Kredi Sosyal Yardımlaşma ve Danışma Kurul Üyeliği, Van İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (VİMDER) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan ARVAS, halen birçok iktisadi ve sosyal sivil toplum kuruluşunda faaliyetlerini sürdürmektedir.

27. Dönem milletvekili seçimlerinde Van’da AK Parti Milletvekili olarak Meclis’e girdi, 28'inci dönemde ise milletvekili adayı oldu. Çok iyi düzeyde Kürtçe, orta düzeyde Arapça ve Farsça bilen Abdulahat Arvas, evli 4 çocuk babasıdır.


Osman AYŞİN
16.01.2024 20:03:46
Hayırlı olsun. RABBİM mahçup etmesin inşallah.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem